⏰ Як варити рижики-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити рижики?

10:00
рижики почистити, ретельно промити і варити в підсоленій воді 15-20 хвилин.

Як варити рижики

знадобляться — рижики, вода для варіння

1. Принесені з лісу рижики очистити від землі, бруду та іншого лісового сміття.
2. Перевірити кожен гриб на червивість, розрізавши навпіл; зрізати червиві частини.
3. Налити в чашу, каструлю або таз холодної води і акуратно, щоб не поламати, перемістити туди гриби.
4. Ретельно промити гриби, щоб дрібні частинки сміття відокремилися від грибів.
5. Цю воду злити, а іншу налити.
6. Поставити на газ і варити 15-20 хвилин, після закипання води.

Рецепт рижиків в сметані

продукти
рижики — 500 грам,
Сметана — 150 грам,
цибуля ріпчаста — 1 голова,
білі сухарики — 3 столові ложки з гіркою,
кріп, сіль і перець — за смаком.

Як смажити
1. Гриби рижики почистити, промити, варити в підсоленій воді близько 10 хвилин, обсушити і нарубати.
2. Викласти грибні шматочки на розпечену сковорідку, политу маслом, поперчити, додати обсмажену цибулю, смажити на середньому вогні 5-7 хвилин до рум'яного кольору.
3. Додати до рижики сметану, посипати зверху сухарями, перемішати і вимкнути вогонь.
4. Перед подачею посипати кропом.

Як варити рижики для маринування

продукти
рижики — 1 кілограм
сіль — 1.5 столової ложки
оцет — 0.5 чайної ложки
Вода — 100 мілілітрів
лист лавровий — 2 штуки
перець (чорний горошок) — 10-15 горошин
часник — 3 зубці
рослинна олія — 200 грам
кріп свіжий — одна гілочка (можна взяти суху зелень)

Як приготувати мариновані гриби рижики
1. Укласти в каструлю шарами всі інгредієнти (крім масла) і очищені, промиті гриби.
2. Поставити каструлю з продуктами на невеликий вогонь.
3. Після того як закипить вода, проварити ще тридцять хвилин.
4. Коли гриби варяться, їх періодично потрібно струшувати, але не можна заважати ложкою, щоб вони не поламалися або не розкришилися. В цьому випадку, вони втратять свій зовнішній вигляд.
5. Розкласти по стерилізованим банкам ще гарячі гриби разом з розсолом.
6. Через 20-30 хвилин долити розсіл і додати трохи зверху рослинного масла.
7. Банки закочувати залізними кришками. Зберігатися заготовка в банках можуть цілий рік і без холодильника.

Як варити рижики на засолювання

продукти
рижики — 1 кілограм
часник — 2 зубці
кріп — половина пучка
сіль — 2 столові ложки
чорний перець горошком — 10 горошин
Лаврушка — 2 листочка

як солити рижики
1. Рижики почистити, помити, викласти в каструлю, залити холодною водою і варити 5 хвилин після закипання, знімаючи піну.
2. Варені гриби викласти в друшляк і дати стекти воді.
3. Викласти їх в миску, кожен грибний шар пересипаючи сіллю, прянощами і пелюстками часнику.
4. Заповнену банку накрити тканиною, покласти зверху вантаж, прибрати в холодильник, солити при температурі від 0 до 7 градусів.
5. Гриби будуть готові через півтора місяці. Колір розсолу правильно засолених грибів — коричневий.
6. Заготівлю розкласти по банках і закатати, прибрати на зберігання на зиму в прохолодне темне місце.

як варити рижики на салат

продукти
Яйця курячі — 3 штуки
філе грудки курячої — 350 грам
білий хліб — 1-2 шматка
Майонез — 200-250 грам
Масло рослинне - 40 грам (для смаження)
мариновані рижики — 200 — 300 грам

як приготувати салат з рижиками
1. Відварити філе курячої грудки в підсоленій воді і нарізати кубиками 0,5-0,8 сантиметра.
2. Зварити круто яйця протягом 10 хвилин.
3. Куряче м'ясо посмажити на сковороді, попередньо змащеній олією.
4. Білий хліб нарізати кубиками стороною 1 сантиметр.
5. На тій же сковорідці обсмажити шматочки білого хліба до появи золотистої скоринки.
6. Яйця очистити і дрібно порізати вручну (можна використовувати спеціальну різання для яєць).
7. Змішати в салатнику рижики, філе, сухарики з білого хліба і яйця.
8. Додати в салат з рижиками майонез і гарненько перемішати.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?