заморожена кукурудза в мультиварці
продукти
свіжозаморожена кукурудза в зернах — 200 грам
вершкове масло — 10 грам
Молоко, вершки або вода — 1 столова ложка
сіль — 1-2 щіпки
Як приготувати заморожену кукурудзу в мультиварці
1. 200 грам заморожених зерен кукурудзи покласти в чашу мультиварки, додати 20 грам вершкового масла і посолити. За бажанням до кукурудзи можна влити столову ложку вершків, молока або води.
2. Встановити мультиварку в режимі « гасіння» і варити близько 15 хвилин до готовності, періодично помішуючи кукурудзу і пробуючи на смак.
3. Готову кукурудзу викласти на тарілку і посипати тертим сиром (краще Моцарелла), свіжою зеленню або спеціями. Чудово підходить як гарнір, теплого салату або самостійного блюда.
Як заморозити кукурудзу
1. Очистити качан кукурудзи від лушпиння і видалити листя і волокна. Краще починати це робити знизу качана, де розташована його пензлик.
2. Скласти оброблену кукурудзу в каструлю, залити водою так, щоб вона покривала качан, включити газ і варити з моменту закипання 5 хвилин на середньому вогні.
3. Відварну кукурудзу опустити в тарілку або каструлю з холодною водою і додаванням кількох кубиків льоду. Цей процес дозволить зберегти зерна рівними і гладкими.
4. Приготувати велику тарілку і вилущити туди зерна, після чого розкласти їх за допомогою лопатки або ложки по пакетам для заморожування.
5. Розфасовану кукурудзу покласти на стіл плазом і розгладити рукою. Це не тільки допоможе позбутися від зайвого повітря, що скупчився в пакеті, і прискорити процес заморозки, але і заощадить місце в морозилці.
6. Закрити пакети і укласти в морозилку в один шар. Надалі можна буде скласти пакети один на одного. Зберігати в холодильнику заморожену кукурудзу рекомендується до року.