⏰ скільки варити заварний крем

Скільки варити заварний крем?

10:00
Стакан молока влити в не емальовану каструлю і поставити на вогонь. Додати цукор і підігрівати молоко, помішуючи, не допускаючи кипіння, . В іншій мисці збити решту молока з кукурудзяним крохмалем і жовтками. Влити гаряче молоко, перемішати і перелити в каструлю. У каструлі підігрівати крем, помішуючи, до перших бульбашок. Заварний крем зняти з вогню і настояти 10 хвилин. За цей час крем загусне.

Як варити заварний крем

Продукти
Молоко 1,5% — півлітра
цукор пісочний — 200 грам
яєчні жовтки — 4 штуки
борошно — 50 грам
ванільний цукор — 1 чайна ложка

приготування
налити в не емальовану каструльку молоко, поставити на тихий вогонь. Поки молоко закипає, жовтки розтерти в мисці з ванільним і звичайним цукром, борошном. Гаряче молоко влити до желтковой суміші, поставити на тихий вогонь і варити, помішуючи, до загустіння.

як варити заварний крем з какао

продукти
Молоко 1,5% — півлітра
Какао — 1 столова ложка цукор пісочний — 200 грам
яєчні жовтки — 4 штуки
кукурудзяний крохмаль (можна замінити борошном) — 1,5 столових ложки
ванільний цукор — 1 чайна ложка

як варити заварний крем з какао
Стакан молока влити в не емальовану каструлю і поставити на вогонь. Додати цукор і підігрівати, помішуючи, молоко, до стану гарячого, але не киплячого. В іншій мисці збити молоко, що залишилося з кукурудзяним крохмалем і яєчними жовтками. Влити гаряче молоко, добре перемішати і перелити в каструльку. У каструльці підігрівати заварний крем, помішуючи, до перших бульбашок. Заварний крем з какао зняти з вогню і настояти 10 хвилин. За цей час заварний крем загусне.

Фкуснофакти

— калорійність заварного крему 212 ккал/100 грам.

— заварний крем є універсальним для десертів. Його можна використовувати для змазування і прикраси різного роду солодощів: тортів, тістечок, еклерів, пирогів. Так як серед інгредієнтів немає масла, крем може додаватися в каву або какао, а також їм можна буде поливати фрукти і подавати в креманках.

— готувати заварний крем краще в каструлі з товстим дном, а перемішувати масу не ложкою, а дерев'яною лопаткою, не відриваючи її від дна каструлі. Це запобіжить пригорання.

— щоб заварний крем не був рідким, в нього потрібно додати більше жовтків, відокремлених від білків. Чим їх більше буде, тим склад більш насиченим і густіше.

— жовтки в заварному кремі повинні бути добре і ретельно збиті. Не можна їх залишати в цілісному стані довго, так як це може привести до утворення крупинок і грудочок невеликого розміру, які потім буде складно розчинити або розбити.

— Молоко з цукром змішується окремо від решти маси і доводиться до кипіння. Після того, як воно трохи охололо, потрібно влити в жовтки. При цьому вливати потрібно тонкою цівкою. Якщо не прислухатися до поради і влити все відразу, то жовтки можуть згорнутися.

— не можна допускати, щоб під час приготування заварний крем закипів. Кращим варіантом приготування маси-це використовувати водяну баню. Вона забезпечить рівномірне прогрівання маси, а заодно запобіжить її від згортання. Така процедура дозволить зробити крем ніжніше. Але на приготування піде більше часу, ніж при стандартній процедурі. Заварювання крему на водяній бані здійснюється на малому вогні. Масу постійно потрібно перемішувати, досягаючи лопаткою дна ємності. Коли маса загусне і зникне піна, то можна вважати, що крем готовий.

— готовність заварного крему легко перевіряється звичайною ложкою. Буде потрібно занурити її в масу і вийняти з неї. Якщо на ложці лягла рівномірна маса, то це означає, що крем готовий.

— Продукт швидко псується, якщо знаходиться в теплому місці. Рекомендується його зберігати в холодильнику, попередньо накривши харчовою плівкою. Якщо крем вийшов рідким, в нього потрібно додати більше жовтків, відокремлених від білків.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?