Суп з грибами
  що потрібно для супу з дощовиків
  на каструлю 4 літри
 Дощовики — 400 грам
 курячий бульйон — 3 літри
 картопля — 4 середні 
 вермішель — 50 грам
 Лук — 1 голова
 вершкове масло — 50 грам
 кріп і петрушка — кілька гілочок
 сіль, перець — за смаком
  Як зварити суп з дощовиками
  1. Поставити каструлю з 3 літрами курячого бульйону на вогонь.
  2. Дощовики відібрати і промити, порізати великими кубиками (невеликі дощовики залишити цілими).
  3. Картоплю помити і почистити, нарізувати кубиками.
  4. Додати картоплю в бульйон.
  5. Почистити, нарізати і обсмажити цибулю на вершковому маслі.
  6. Додати дощовики і смажити 5 хвилин.
  7. Викласти дощовики і цибулю, а також вермішель, в бульйон, додати сіль і перець.
  8. Варити 5 хвилин під кришкою, вимкнути вогонь і настояти ще 5 хвилин.
  9. Подавати суп з дощовиків з нарубаної зеленню.
Як маринувати дощовики
  на 1 кілограм дощовиків
 сіль — столова ложка
 оцет — 5 столових ложок оцту 6%
 цукор — столова ложка
 перець чорний горошком — 6 горошин
 Гвоздика — 2 штуки
 парасольки кропу — 3-4 парасольки
 часник — 3 зубчики
  як приготувати мариновані дощовики
  1. Гриби перебрати, почистити і зварити.
  2. Додати сіль, цукор і приправи і проварити 10 хвилин, додати оцет.
  3. Укласти гриби по банках, залити маринадом і закрити.
Фкуснофакти про дощовики
— з гладких дощовиків знімають шкірку, з їжакових не потрібно.
— в їжу вживаються тільки білі молоді дощовики.
— якщо ніжка дощовика жовта, в їжу такий дощовик не придатний.
— Сезон дощовиків триває з травня по листопад.


 
 
 
                     
                     
                     
                     
                    