Суп з грибами
що потрібно для супу з дощовиків
на каструлю 4 літри
Дощовики — 400 грам
курячий бульйон — 3 літри
картопля — 4 середні
вермішель — 50 грам
Лук — 1 голова
вершкове масло — 50 грам
кріп і петрушка — кілька гілочок
сіль, перець — за смаком
Як зварити суп з дощовиками
1. Поставити каструлю з 3 літрами курячого бульйону на вогонь.
2. Дощовики відібрати і промити, порізати великими кубиками (невеликі дощовики залишити цілими).
3. Картоплю помити і почистити, нарізувати кубиками.
4. Додати картоплю в бульйон.
5. Почистити, нарізати і обсмажити цибулю на вершковому маслі.
6. Додати дощовики і смажити 5 хвилин.
7. Викласти дощовики і цибулю, а також вермішель, в бульйон, додати сіль і перець.
8. Варити 5 хвилин під кришкою, вимкнути вогонь і настояти ще 5 хвилин.
9. Подавати суп з дощовиків з нарубаної зеленню.
Як маринувати дощовики
на 1 кілограм дощовиків
сіль — столова ложка
оцет — 5 столових ложок оцту 6%
цукор — столова ложка
перець чорний горошком — 6 горошин
Гвоздика — 2 штуки
парасольки кропу — 3-4 парасольки
часник — 3 зубчики
як приготувати мариновані дощовики
1. Гриби перебрати, почистити і зварити.
2. Додати сіль, цукор і приправи і проварити 10 хвилин, додати оцет.
3. Укласти гриби по банках, залити маринадом і закрити.
Фкуснофакти про дощовики
— з гладких дощовиків знімають шкірку, з їжакових не потрібно.
— в їжу вживаються тільки білі молоді дощовики.
— якщо ніжка дощовика жовта, в їжу такий дощовик не придатний.
— Сезон дощовиків триває з травня по листопад.