⏰ Як варити дощовики - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити дощовик?

10:00
гриби дощовики варити 15 хвилин.

Суп з грибами

що потрібно для супу з дощовиків
на каструлю 4 літри
Дощовики — 400 грам
курячий бульйон — 3 літри
картопля — 4 середні
вермішель — 50 грам
Лук — 1 голова
вершкове масло — 50 грам
кріп і петрушка — кілька гілочок
сіль, перець — за смаком

Як зварити суп з дощовиками
1. Поставити каструлю з 3 літрами курячого бульйону на вогонь.
2. Дощовики відібрати і промити, порізати великими кубиками (невеликі дощовики залишити цілими).
3. Картоплю помити і почистити, нарізувати кубиками.
4. Додати картоплю в бульйон.
5. Почистити, нарізати і обсмажити цибулю на вершковому маслі.
6. Додати дощовики і смажити 5 хвилин.
7. Викласти дощовики і цибулю, а також вермішель, в бульйон, додати сіль і перець.
8. Варити 5 хвилин під кришкою, вимкнути вогонь і настояти ще 5 хвилин.
9. Подавати суп з дощовиків з нарубаної зеленню.

Як маринувати дощовики

на 1 кілограм дощовиків
сіль — столова ложка
оцет — 5 столових ложок оцту 6%
цукор — столова ложка
перець чорний горошком — 6 горошин
Гвоздика — 2 штуки
парасольки кропу — 3-4 парасольки
часник — 3 зубчики

як приготувати мариновані дощовики
1. Гриби перебрати, почистити і зварити.
2. Додати сіль, цукор і приправи і проварити 10 хвилин, додати оцет.
3. Укласти гриби по банках, залити маринадом і закрити.

Фкуснофакти про дощовики

— з гладких дощовиків знімають шкірку, з їжакових не потрібно.

— в їжу вживаються тільки білі молоді дощовики.

— якщо ніжка дощовика жовта, в їжу такий дощовик не придатний.

— Сезон дощовиків триває з травня по листопад.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?