⏰ як зробити Кази в домашніх умовах-скільки варити, який потрібен інвентар і приправи, які пропорції використовувати

Скільки варити Кази?

00:00
Кінне м'ясо з салом перемішати зі спеціями і тримати в холодильнику ніч. Набити конину з салом в кишки, перев'язати ниткою, проткнути виделкою і варити 2 години, закладаючи в холодну воду.

напівфабрикат Кази варити 1,5 години.

Як готувати Кази

взяти кіло конини з ребер , зрізати з кісток разом з жиром, помити, нарізати брусочками шириною 2 сантиметри і довжиною 8 сантиметрів. М'ясо в Кази в повному обсязі втрачає свою форму, чому при нарізці виглядає дуже ефектно. Сало (грам 200-300 кінського жиру) порізати дрібними брусками, відправити до м'яса. Посипати зирой, сіллю і перцем, подрібнити туди ж за допомогою преса головку часнику, добре перемішати. Накрити і прибрати суміш для Кази в холодильник на ніч, а краще на добу.

Кишки для Кази — приблизно півметра яловичих або кінських (в крайньому випадку оболонка купується виробнича сушена або ненатуральна) — вивернути внутрішньою стороною назовні, промити в проточній воді, натерти сіллю, зішкребти плівку і слиз, знову промити в холодній воді, обдати окропом, знову поскоблить. Потім вивернути кишки назад і нарізати так, щоб 1 шматок був довжиною в півметра. Один з кінців шматка кишків перев'язати міцною ниткою. Через інший кінець вкласти м'ясо з салом. Ущільнити і зав'язати кишки з іншого боку.

викласти Кази в широку каструлю, залити водою з запасом і довести до кипіння. Перед варінням кожну готову до варіння ковбасу проткнути зубочисткою в 2-3 місцях, інакше вона може лопнути. Додати кріп. варити Кази необхідно 2 години. Після варіння злегка остудити ковбасу, зберігати максимум 2-3 дні в холодильнику.

Фкуснофакти про Кази

Як солити Кази
М'ясо в Кази слід солити побільше, щоб добре промаринувалося і ковбаса стала міцніше. Надлишки солі підуть при варінні, тому Кази точно не буде занадто солоною.

як подавати Кази
подавати Кази, нарізавши круглими скибочками, в злегка охолодженому вигляді. Як доповнення, відмінно підходить политий оцтом цибулю. Кази відмінно йдуть як окрема закуска, а також використовується в якості м'ясного інгредієнта для бешбармака .

скільки зберігати Кази
Кази зберігати в холодильнику кілька місяців в холодному місці.

бульйон Кази
бульйон, що залишився від варіння Кази, можна використовувати для варіння супів або соусів.

яке м'ясо підходить для казилика
для Кази використовується тільки м'ясо відгодованих коней. Саме таке м'ясо і з реберної частини володіє достатнім для ковбаси кількістю жиру. Якщо взяти тільки м'ясну частину, ковбаса вийде сухуватою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?