⏰ як варити халпаму-Кукурудзяні хінкалі, способи на пару і в каструлі.

скільки готувати халпаму?

20:00
Халпаму в бульйоні варити потрібно 20 хвилин, на пару Кукурудзяні хінкалі готуються півгодини.

Як приготувати халпаму в бульйоні

Продукти
кукурудзяна мука — 500 грам
пшеничне борошно — 100 грам
М'ясний бульйон — 1 літр
сир — 250 грам
часник — 3 часточки
масло пісне — 2 десертних ложки
сіль, цукор — за смаком

як варити халпаму
1. Борошно кукурудзяне і пшеничне разом просіяти.
2. Закип'ятити 250 мілілітрів бульйону, всипати цукор і сіль.
3. Постійно вимішуючи, влити в борошно киплячий бульйон і замісити щільне тісто.
4. Накрити його і залишити на чверть години.
5. Поставити на вогонь ще 0,5 літра бульйону, і поки він нагрівається, сформувати вологими руками плоскі коржі.
6. Опустити коржі в киплячий бульйон і варити протягом 20 хвилин.
7. Поки варяться коржі, розтерти часник з сіллю, ввести сир і олію, перемішати.
8. Слід домогтися консистенції густого соусу; якщо сир сухий, налити трохи бульйону.
9. Сервірувати халпаму в бульйоні, в якому вони варилися, при бажанні долити ще.
10. Подавати з соусом.

Як приготувати халпаму на пару

продукти
Баранина (лопатка або шийна частина) — 700 грам
картопля — 5 штук
Борошно кукурудзяне — 200 грам
Борошно пшеничне — 200 грам
яйця — 2 штуки
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
Масло рослинне — 100 грам
кефір — півтори склянки
часник — 3 зубки
Сметана — півсклянки
Сода — половина столової ложки
сіль — за смаком
чорний мелений перець — 1 чайна ложка

Як варити Кукурудзяні Хінкалі на пару
1. Баранину викласти в каструлю, залити 2 літрами води.
2. Викласти до м'яса 1 очищену цибулину, сіль і перець, поставити каструлю на вогонь.
3. Варити баранину 1 годину після закипання, знімаючи піну, потім бульйон процідити і повернути в каструлю.
4. Картоплю очистити і порізати кубиками 1,5 сантиметра, додати в бульйон і варити 20 хвилин.
5. Пшеничне і кукурудзяне борошно разом просіяти через сито, додати масло, яйця, соду, кефір і замісити тісто.
6. Скачати тісто в ковбаску діаметром 4-5 сантиметрів, розрізати їх на кружечки товщиною 1 сантиметр, і трохи здавити з обох сторін, щоб вийшла форма медальйона.
7. Скласти коржі на піддони пароварки, змащені маслом.
8. Варити халпаму півгодини.
9. В цей час зробити соус — потовкти часник з сіллю, змішати зі сметаною.
10. Подавати халпаму з м'ясом, картоплею і бульйоном, окремо соус.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?