⏰ Бешбармак: Як правильно варити, рецепт смачного бульйону і ніжною локшини. Рецепт бешбармака з докладним описом для кулінарних новачків. бешбармак

Скільки варити бешбармак?

00:00
Бешбармак за часом готувати 4 години: м'ясо варити 3 години до м'яких волокон, годину знадобиться для приготування смачної локшини і 10 хвилин для ароматної цибулевої заправки.

Як варити бешбармак

Як варити м'ясо для бешбармака
Баранину або яловичину — на 4 порції досить 700-800 грам м'яса, викласти в каструлю 4 літри, залити повністю водою, поставити на середній вогонь. Після закипання зменшити вогонь і томити м'ясо разом з лавровим листом, цибулиною, сіллю і перцем під кришкою, регулярно знімаючи піну, години 3 — так, щоб м'ясо рвалося на волокна. Якщо є скороварка, вона впорається з бульйоном за 1 годину. Бульйон процідити, видалити цибулю і лаврушку. М'ясо трохи остудити, відокремити від кістки і розділити руками на невеликі шматочки.

Як зробити локшину-соковиті для бешбармака
для тіста в миску просіяти 200 грам борошна, додати 1 куряче яйце, 2 столових ложки олії, влити 100 мілілітрів води і всипати трохи солі. Замісити в густе тісто, накрити і залишити на півгодини при кімнатній температурі. Присипати дошку борошном, викласти настояне тісто розкачати пластами товщиною в половину сантиметра, і розрізати на квадрати стороною 5-7 сантиметрів, або ромби (або кола :). Залишити трохи підсохнути протягом півгодини.

Як зварити цибульну заправку
у невелику каструльку влити 1 ополоник бульйону. Другу цибулину порізати півкільцями, викласти в киплячий бульйон і поперчити, додати будь-які спеції і трави для аромату. Петрушку помити, обсушити і дрібно нарізувати, потім додати до цибулі. Гасити цибулю з петрушкою на тихому вогні протягом 3 хвилин.

варимо локшину
в основній каструлі з бульйоном варити локшину протягом 5 хвилин.

подаємо бешбармак
злити локшину від бульйону і викласти на широке блюдо (в ідеалі форми сковороди). Зверху рівномірно викласти м'ясо, залити цибулевої заправкою, посипати петрушкою. Подавати « беш» з бульйоном, налитим в піали.

Фкуснофакти про бешбармак

Бешбармак подають на широченному блюді шарами: локшина, м'ясо, цибулева заправка, зелень. За традиціями кочівників, бешбармак їдять так: макарони і м'ясо беруть, починаючи з краю страви, захоплюють з цибулею, умочують в бульйон і відправляють в рот, цим же бульйоном запиваючи. Кочівники їли беш руками, зараз же прийнято застосовувати вилку.

Бешбармак подають зі свіжим хлібом, вареними курячими яйцями і морквою, іноді — сиром.

залежно від особливостей борошна локшина може злипатися. Варити локшину для бешбармака краще частинами, по черзі опускаючи шматочки тіста в окріп.

традиційно бешбармак роблять з прозорим бульйоном, але іноді потрібен золотистий: для цього цибулю кладуть в бульйон неочищеним.

щоб зробити локшину для бешбармака ще смачніше, в тісто можна додати 1 яйце.

замість баранини, можна частково або повністю використовувати яловичину, конину або варити разом з Кази .

Соус до бешбармаку

картопля — 3 штуки
картопляний бульйон — 1 склянка
Сметана — 3 столові ложки
кріп — 1 пучок
сіль і приправи — за смаком

Як приготувати соус з картоплі до бешбармак
картоплю помити, почистити, викласти в каструльку і залити водою. Поставити на вогонь і варити 20 хвилин після закипання. Кріп помити, обсушити і дрібно нарубати. Потім пом'яти картоплю, додати сіль і перець, зелень, сметану і добре перемішати.
подавати соус до бешбармаку в окремій соусниці.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?