⏰ Як варити козенята - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити козенята?

10:00
козенята варити 10-15 хвилин в підсоленій воді.

для засолювання козенята варити 30 хвилин.

Рецепт маринування грибів козенят

продукти
свіжі козенята — 1 кілограм
Вода — половина літра
сіль — 3 чайні ложки
цукор — 2-2, 5 чайних ложки
оцет 9% — 3 столові ложки
перець чорний горошком — 3 горошини
Гвоздика — 3 штуки
лавровий лист — 1 штука
кріп сушений — 1 столова ложка
часник — 1 зубець

приготування
1. Гриби перебрати, почистити, добре промити кілька разів, крупно кубиками, потім зварити і ще раз промити.
2. Поки варяться гриби, закип'ятити воду і спеції, додати гриби, варити 5 хвилин, потім вимкнути і додати оцет. З маринаду видалити лаврушку.
3. З'єднати гриби з маринадом.
4. Закрутити гриби в банки.
5. Зберігати мариновані козенята в прохолодному місці.

Як солити козенята

продукти
козенята — 1 кілограм
Сіль для варіння — 1 чайна ложка з гіркою
Сіль для розсолу — 50-60 грам (2 столових ложки з гіркою або без) за смаком
часник — 5 зубців
кріп сушений / свіжий — 5/30 грам

як солити козенята
1. Козенята перебрати, очистити і вимити.
2. Викласти гриби в каструлю, залити водою і поставити на вогонь.
3. Додати 1 чайну ложку солі, варити 30 хвилин після закипання води.
4. Викласти гриби на друшляк, щоб скла зайва рідина.
5. Гриби викласти в ємність, пересипаючи сіллю.
6. Часник очистити від лушпиння і нарізати пелюстками, додати до грибів.
7. Козенята витримати під вантажем 3 дні, потім закатати в банки.
козенята будуть повністю просолені за 7 днів.

Фкуснофакти

Як чистити козенята
насамперед, відрізати кінчик ніжки і перевірити козенят на червивість. Розрізати ніжку і капелюшок навпіл, вирізати можливі червиві місця. Замочити козенята в воді на 15 хвилин, щоб пішов лісове сміття. Потім промити гриби і приступити до приготування.

смажені козенята в сметані
1. Гриби відварити 15 хвилин в невеликій кількості води, потім злити воду і промити гриби.
2. Обсмажити цибулю, додати гриби, обсмажувати 5 хвилин.
3. Додати сметану, сіль за смаком, кріп, перемішати.

Назва «козеня» (ще гриб називають «коров'ячим») гриб отримав за місце зростання — його легко знайти на луках, де пасеться худоба.

— гриби козенята дуже нагадують маслюки і входять в рід маслюків. Це відносно невеликі гриби діаметром капелюшка 3-12 сантиметрів, колір капелюшка від болотно-бежевого до вохряного, під капелюшком пориста поверхня, що нагадує губку. Відрізнити від Маслянка козенят легко, якщо подивитися під капелюшок. У козеня завжди буде охряний відтінок кольору.

— на зрізі капелюшки козенята рожевіють або червоніють, а при варінні можуть почервоніти . Боятися цього не потрібно, це нормально. І це дуже оригінально для грибного супу. :-)

Шукати козенята рекомендується біля сосен, сезон з серпня по вересень.

— на козенят дуже схожий неїстівний перцевий гриб. відрізнити від козляка перцевий гриб можна за кольором пористості під капелюшком: у козеняти колір оливково-коричневий, без відтінків рудого, а ось перцевий гриб завжди рудуватий.

— можна заготовити козенята, заморозивши їх або засушити на зиму.

особливість козенят — вони зовсім не володіють грибним ароматом.

— козенята не рекомендується солити, оскільки в солоному вигляді вони можуть віддавати гіркуватістю.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?