⏰ як варити фаршировані перці-що додати в бульйон, скільки фаршу взяти, які перці краще для фарширування

Скільки варити перці?

30:00
Фаршировані перці варять близько 30 хвилин. За цей час проваривается будь - яка начинка-м'ясо, овочі, крупи.

Рецепт фаршированих перців

Продукти
дрібний зелений болгарський перець — 8 штук (враховуйте, що в 1 шар в стандартній каструлі максимальним діаметром 20-21 см поміститься 8 перців, для 2 шарів знадобиться каструля висотою 18 сантиметрів)
яловичий, свинячий або змішаний фарш — 500 грам
Рис — півсклянки
Цибуля ріпчаста — 1 голова
морква — 1 велика морква
Томатна паста — 2 столові ложки
Сметана — 2 столові ложки
перець чорний, петрушка, сіль — за смаком

підготовка продуктів

1. Перець промити, надрізати у верхній частині, вичистити насіння і по можливості перегородки. Важливо, щоб перець ніде не був порваний, інакше він розвалиться в каструлі при варінні. Зручніше надрізати перці коротким тонким ножем, акуратно обводячи плодоніжки і захоплювати частину насіння. Занадто маленькі отвори вирізати не слід — через них буде незручно виймати насіння. Щоб витрусити відокремлені насіння з перцю, слід взяти перець в 1 руку, а другий акуратно постукати по перцю.

2. Цибулю почистити, дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистої скоринки, додати до цибулі потерту на крупній тертці моркву, і обсмажувати ще 5-10 хвилин до максимального випаровування рідини.
3. Відмірявши рис, зварити до напівготовності 10 хвилин. Зручніше варити рис у великій каструлі, щоб до нього потім додати всі продукти, що залишилися для фарширування (заощадите на мийці посуду).

4. Викласти до рису фарш, цибулю і моркву, додати зелень і сіль, добре перемішати.

5. Перці начинити фаршем за допомогою вузької ложки, щільно утрамбовуючи фарш спочатку на дні перцю.
5. Ум'яти фарш уздовж стінок і закрити перець фаршем повністю зверху.
Варка фаршированих перців в каструлі
1. Перці скласти в каструлю вертикально, залити гарячою підсоленою водою до рівня середини перцю (приблизно 0,7 літра), прикрити плодоніжками.

2. Додати томатну пасту і сметану, тушкувати 30 хвилин.

3. Настояти 5 хвилин під кришкою, подавати, щедро полив бульйоном.

Фкуснофакти

перець для фарширування: традиційно підходять не дуже солодкі сорти, щоб страва мала овочевий гоструватий смак. Можна також використовувати і великий круглий перець, тоді блюдо буде солодкуватим. Рекомендується використовувати невеликі плоди, щоб вся фарширування наситилася овочевим соком. Рекомендується підбирати для фарширування перці однакової висоти, щоб занадто короткі перці не тонули в соусі і не розвалювалися.

— традиційно фарш для перців беруть в рівній пропорції свинячого або яловичого. Рекомендується готувати фарш самостійно зі свіжого м'яса з жирком, тоді перці вийдуть дуже м'якими і ситними. Перці з покупним фаршем можуть вийти твердіше. Щоб приготувати перці з легким фаршем, можна використовувати фарш індички або курки.

— є великий ризик приготувати несолоне блюдо, якщо розраховувати сіль тільки на фарш. У солі потребує і перець, і бульйон, в якому будуть варитися перці.

— для варіння фаршированих перців необхідно підібрати каструлю . У стандартній каструлі в 1 шар поміститься 8 перців. Можна доповісти 2-й шар перців в каструлю від 18 сантиметрів заввишки, але тоді, щоб всі перці були покриті бульйоном, необхідно набагато більше води, сметани і томатного соусу. Менше, ніж 8 перців, готувати невигідно з точки зору використання продуктів: бульйон вийде не таким наваристим. Ідеальна каструля для варіння перців — утятница.

— можна приготувати вегетаріанські фаршировані перці, тоді фарш можна замінити соєвим м'ясом , прокрученим через м'ясорубку. Також можна нафарширувати перці овочами (томати, кабачки, баклажани, цибуля, морква) і грибами (печериці, лісові гриби). Рис в фаршированих перцях можна замінити гречкою , томатну пасту — смаженими помідорами, можна також фарширувати перці рисом з сиром.

Колір болгарського перцю не впливає на час варіння. Головне, щоб перці були одного сорту, щоб фаршировані перці варилися один час. Тим часом, блюдо, приготоване з болгарських перців різного кольору, виглядає дуже яскраво.

— Подавайте до фаршированим перцям соус: кетчуп, сметану або майонез, змішаний з подрібненим часником.

ще способи зварити фаршировані перці
як варити фаршировані перці в мультиварці
1. Ємність мультиварки змастити маслом, викласти в неї перці.
2. Додати воду, в ній перемішати сметану і томатний соус.
3. Викласти перці, закрити мультиварку кришкою.
4. Готувати перці 1 годину на режимі «гасіння».

як варити фаршировані перці в мікрохвильовці
1. Перці викласти на тарілку, поставити в мікрохвильовку і готувати 3 хвилини при 800 вт.
2. Перці фарширувати.
3. У посуді для СВЧ змішати сметану, томатну пасту, сіль і мелений перець.
4. Викласти в посуд фаршировані перці, прикрити кришкою.
5. Налаштувати мікрохвильовку на 3 хвилини, потужність 800 ватт.
6. Налаштувати мікрохвильовку на 600 ват, готувати ще 20 хвилин.

як варити фаршировані перці-напівфабрикати в мікрохвильовці
1. Розморозити перці в мікрохвильовці згідно вазі, кожні 3 хвилини перевертаючи перці.
2. Після розморожування підігрівати перці 1-2 хвилини на порцію при потужності 800 ват.
3. При подачі перців полити їх кетчупом і сметаною.

— вкладіть між перцями картопля часточками — картопля вийде смачним окремим гарніром.

— нафаршировані фаршем перці можна посипати борошном — тоді сік фаршированих перців залишиться всередині і перці вийдуть більш наваристими.

— калорійність фаршированого перцю, приготованого з фаршем зі свинини і яловичини — 154 ккал/100 грам.

— вартість продуктів для приготування фаршированих перців на нашу рецептом — 138 грн. (в середньому в Києві на Червень 2020 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?