Як варити суп з маслюками
продукти супу з маслюками
маслюки свіжі та заморожені — 300 грам
картопля — 2 штуки
вермішель — 2 жмені
Лук — 1 голова
морква — 1 голова
Петрушка — кілька гілочок
Сметана — за смаком
сіль і перець — за смаком
Рецепт простого супу з маслюками
маслюки очистити від плівок і помити. Відокремити капелюшки від ніжок, капелюшки розрізати на кілька частин. Залити гриби водою і варити протягом півгодини.
ріпчасту цибулю почистити і дрібно нарізати. Розігріти сковорідку, налити олію і викласти цибулю. Моркву почистити і натерти на крупній тертці, потім додати до цибулі.
картоплю помити, очистити і нарізати кубиками стороною 1 сантиметр. Викласти картоплю в каструлю, варити 10 хвилин. Додати вермішель, смажені цибулю і моркву, сіль, перець і варити ще 5 хвилин.
подавати суп зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
Суп з маслюків з сиром і куркою
продукти
на 4-літрову каструлю супу
маслюки — 300 грам
курка — 150 грам філе або 1 стегно
Сир плавлений — 3 кубики вагою 90-100 грам
картопля — 4 штуки
Лук — 1 велика голова
морква — 1 штука
часник — 3 зубці
сіль і чорний перець — за смаком
кріп — кілька гілочок
Сметана — для подачі
як готувати суп з маслюків
1. Курку помити, викласти в каструлю і залити водою.
2. Поставити каструлю на сильний вогонь, додати сіль і перець.
3. Варити курку для грибного супу 40 хвилин.
5. Поставити розігріватися сковорідку, в цей час почистити і нарубати цибулю і часник.
6. Викласти на сковорідку часник ,через хвилину — цибуля; поки смажиться, почистити і натерти моркву.
7. Викласти на сковорідку моркву, смажити 10 хвилин на середньому вогні, регулярно помішуючи.
8. Очистити і нарубати маслюки, викласти на сковорідку і смажити до рум'яності.
9. Курку викласти з бульйону за допомогою шумівки, подрібнити і повернути в бульйон.
10. Картоплю почистити і порубати кубиками, додати в суп і варити 10 хвилин після закипання.
11. Грибну зажарку викласти в суп і варити 5 хвилин.
12. Плавлений сир потерти на дрібній тертці над каструлею, потім добре перемішати.
13. Довести суп до кипіння і вимкнути вогонь.
подавати зварений грибний суп в глибоких тарілках, прикрасивши ложкою сметани і свіжим кропом.