Лосятину варити 2,5-3 години.
Сколько варить лёгкое лося?

Як варити лосятину

продукти
Лосятина — 1 кілограм
Гірчиця — 2 столових ложки
Сіль, перець — за смаком

Як варити лосятину
1. Лосятину вимити, розкласти на обробній дошці і ножем зрізати всі грубі жили.
2. Порізати лосятину на шматки розміром з 2 сірникових коробки.
3. Викласти лосятину в глибоку тарілку, замаринувати 2-3 години в суміші гірчиці і масла. Якщо лосятина має різкий запах, додайте лимона.
4. Промити м'ясо лося, викласти в каструлю з окропом.
5. Поставити каструлю з лосятиною на вогонь, після закипання води зняти піну, додати сіль і спеції, і накрити каструлю кришкою.
6. Варити 2-2, 5 години на мінімальному вогні при тихому бурлінні.

Фкуснофакты

— варена лосятина корисніше і свинини і яловичини, проте структура лосятини набагато жорсткіше.

— Лосине м'ясо краще купувати у перевірених мисливців: найсмачніші страви виходять з молодих самок віком від 1,5 до 2 років. Визначити на зовнішній вигляд якість лосятини досить складно, і в разі покупки у незнайомих продавців імовірний ризик розчарування.

— калорійність лосятини — 100 ккал/100 грам. Для порівняння, це в 2 рази менше ніж яловичини і в 3,5 рази менше ніж свинини.

— щоб позбутися від специфічного запаху , лосятину необхідно викласти в воду, залити водою і додати сік від 1 лимона. Після замочування лосятина втратить свій запах. Якщо планується маринування лосятини, то етап вимочування можна пропустити.

— якщо м'ясо жорстке, з великими волокнами і темного кольору, швидше за все це м'ясо старих особин або самців. Таку лосятину необхідно витримати в пом'якшуючих маринадах 10-12 годин.

— Лосятину в будь-якому випадку необхідно промаринувати перед варінням, щоб м'ясо стало м'яким. На кілограм м'яса можна використовувати 2 столових ложки звичайної гірчиці, або можна замочити в газованій мінеральній воді з пахучими приправами. Лосятину шматочками маринувати 1-3 години. Якщо маринується шматок, то час краще збільшити вдвічі-втричі, і регулярно повертати м'ясо в маринаді.

— оскільки важливо надати Лосятині максимальну м'якість, сіль і приправи додавати в мінімальній кількості, і досолювати після варіння.

— якщо вам попалося Жорстке м'ясо, яке ніяк не хоче пом'якшуватися, після варіння перейдіть його через м'ясорубку і використовуйте фрикадельки з вареної лосятини в супі або других стравах.

— якщо вам дісталася ціла туша лося, знайте що легке теж годиться в їжу.