Як варити ерінги
знадобляться — гриби ерінги, підсолена вода
1. У каструлю налити воду, поставити на вогонь.
2. Ерінги помити і очистити від можливих забруднень.
3. Посолити воду для варіння (половина столової ложки на літр води)
4. Викласти ерінги в каструлю з киплячою підсоленою водою.
5. Злити воду, ерінги викласти на тарілку.
Фкуснофакти
— при приготуванні використовують і капелюшки, і ніжки разом, тому що вони схожою структури і смакових властивостей.
— консистенція ерінгов — щільна, трохи хрящувата.
— смак ерінга — трохи солодкуватий з горіховим присмаком. Часто порівнюють смак ерінгів з білими грибами.
— при варінні ерінги втрачають близько 10% ваги .
— в паперовому пакеті в холодильнику ерінгі зберігають протягом 2 тижнів. У герметичній ємності ерінги псуються набагато швидше, за 3-4 дні.
— Інші назви ерінгов — королівські гливи, степові боровики.
— калорійність эрингов — 40 ккал/100 г.
Суп з грибів ерінгів
продукти
гриби ерінги — 2 великих
морква — 1 штука
картопля — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 цибулина
часник — 1 зубчик
свіжа зелень — 1 пучок
Вода — 3 літри
рослинна олія — 2 столові ложки
сіль і перець — за смаком
приготування
гриби ерінги помити, просушити, відрізати кінчик ніжки, розрізати навпіл.
нарізати половинки уздовж, тонкими пластами по 5 міліметрів.
морква помити, почистити і натерти на крупній тертці. Лук очистити від лушпиння і дрібно нарізати. 2 картоплини почистити і нарізати невеликими кубиками стороною 1 сантиметр. Зелень помити, просушити і дрібно нарізувати.
налити в каструлю 3 літри води, злегка посолити, покласти туди гриби і варити 5 хвилин. При утворенні невеликої кількості піни — зняти її.
у сковорідку влити 2 столові ложки рослинної олії, додати цибулю і обсмажити його до світло золотистого кольору. Потім додати терту моркву, посолити, поперчити і смажити ще 3 хвилини, постійно помішуючи. Після закінчення 5 хвилин варіння, додати до них пересмажені морква, і нарізану картоплю. Варити на повільному вогні ще 15 хвилин.
подавати суп з грибів ерінги, посипавши зверху нарізаною зеленню. На додаток можна додати сметану, яка добре поєднується з грибним супом і додає йому особливий вершковий смак.