Як варити буру-буру
продукти
спагетті — 200 грам
помідор — 4 великих
картопля — 2 бульби
зелений перець — 1 штука
морква — 3 штуки
селера — 3-4 штуки
оливкова олія — 50 мілілітрів
сушений орегано — щіпка
чорний і червоний перець — за смаком
сіль — за смаком
як варити суп буру-буру
1. Почищені солодкий перець і моркву нашаткувати соломкою довжиною 2 сантиметри, товщиною — 0,5, картопля — квадратиками товщиною 1,5 сантиметра.
2. Помідори залити окропом на кілька хвилин, зняти шкіру, м'якоть 2 помідорів нарізати тонкими пластинками.
3. 2 інших помідора стерти або подрібнити за допомогою блендера в пюре.
3. Вимити і тонкими кільцями нарізати селеру.
4. У каструлю налити півтора літра води, закласти картоплю і моркву, помістити на середній вогонь, дочекатися закипання і варити 20 хвилин.
5. Додати помідори, селеру, зелений перець, на тихому вогні варити 15 хвилин.
6. Спагетті поламати на частини довжиною приблизно 6 сантиметрів.
7. Покласти в суп спагетті, томатне пюре, оливкова олія, чорний і червоний перець, сіль, варити 10 хвилин.
8. У тарілках суп приправити сушеним орегано.
Фкуснофакти
— Буру-буру — Грецький овочевий густий суп з помірною кількістю бульйону.
— Буру-буру називають річним супом через його низьку калорійність — всього 12,1 ккал/100 грам.
— замість макаронів в супі можна використовувати тонкий лаваш — нарізати його соломкою шириною 1 сантиметр.
— Суп буру-буру можна готувати на овочевому, рибному або м'ясному бульйоні і додавати будь-які овочі.
— Суп буру-буру із задоволенням їдять діти, можна запропонувати їм в якості основного блюда або для різноманітності.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!