Хек
Минтай
тріска
скумбрія
сьомга
морський окунь
Горбуша
Судак
Кета
Форель
Окунь
Щука
осетер
Карась
Камбала
пангасіус
Стерлядь
Зубатка
оселедець
Мойва
Корюшка
Короп
Дорада
Сазан
Нототенія
Крижана риба
Лемонема
Морська мова
товстолобик
Райдужна форель
Терпуг
Килька
Ряпушка
Аргентина
конгріо
Вомер (риба-місяць)
Мерланг
Жерех
Кижуч
тунець
Навага
Молоки
путасу
скільки варити рибу?
тривала теплова обробка згубна для будь-якої риби — від неї страждають і смак, і зовнішній вигляд продукту. Але і мінімальний час варіння має дотримуватися в міркуваннях безпеки. Тривалість варіння риби залежить від виду і габаритів. Рибу дрібного і середнього розміру готують цілком ,рибу великих порід — розділивши на порційні шматки.
детальна інформація про час варіння риби найпопулярніших видів представлена в даній таблиці:
вид риби | час варіння |
осетер (шматки) | 1 — 2 години |
Короп | цілий — 45 хвилин, шматки — 25 — 30 хвилин |
хек | 25 — 35 хвилин |
сьомга | 25 — 30 хвилин |
щука | 20 — 25 хвилин |
камбала, тріска, стерлядь, оселедець | 15 — 20 хвилин |
судак, горбуша, форель | 10 — 15 хвилин |
зубатка, мойва | 10 — 12 хвилин |
минтай, скумбрія | 5 — 10 хвилин |
є сорти риби, варити які не рекомендується через низькі смакових властивостей м'яса і гіркуватого смаку бульйону. До них відносяться лящ , карась , корюшка , навага , вугор , мінога .
будь-яку рибу варять на повільному вогні. Закладають в гарячу воду. Солять за кілька хвилин до готовності. Готовність визначається по плавниках: у зварилася риби вони легко відходять.