Як варити райдужну форель
знадобляться — райдужна форель, вода, сіль, зелень і спеції за смаком
Як варити райдужну форель в каструлі
1. Свіжу райдужну форель почистити від луски, видалити нутрощі, зябра, помити в прохолодній воді.
2. Розділити форель на кілька частин.
3. Покласти форель в каструлю, залити 2-3 літрами свіжої прохолодної води, щоб вона покривала форель, закрити кришку, помістити на середній вогонь.
4. Після закипання зменшити до тихого вогонь, варити 20 хвилин під прикритою кришкою.
5. Зварену рибу вийняти з бульйону, трохи остудити і акуратно руками зняти тонку верхню шкірку, за смаком посолити.
Як варити райдужну форель в мультиварці
1. Райдужну форель почистити, випатрати, видалити зябра, помити в прохолодній чистій воді.
2. Розрізати райдужну форель на кілька рівних частин, покласти в чашу мультиварки.
3. Залити в чашу мультиварки 2-3 склянки свіжої холодної води, щоб форель повністю опинилася під водою.
4. Закрити чашу мультиварки, включити на 20 хвилин при режимі «Варка»; готову рибу посолити.
Як варити райдужну форель в пароварці
1. Райдужну форель очистити від луски, видалити нутрощі, зябра, нарізати на стейки товщиною 3 сантиметри.
2. Натерти форель з двох сторін сіллю і чорним перцем і скропити соком лимона.
3. Викласти стейки форелі на перший ярус пароварки, накрити кришкою.
4. Включити пароварку на 25 хвилин.
Як варити юшку з форелі по-фінськи
продукти
Райдужна форель — 500 грам
ріпчаста цибуля — 2 голови
картопля — 4 бульби
вершки — 250 грам
лаврове листя — 1 лист
сіль — пів чайної ложки
Петрушка — пучок
чорний перець — 4 горошини
як варити юшку з форелі по-фінськи
1. Почистити райдужну форель від луски, нутрощів, видалити зябра, плавники, помити в холодній воді.
2. Нарізати рибу на шматки товщиною приблизно 4 сантиметри.
3. Картоплю почистити, нарізати великими квадратиками товщиною 3 сантиметри.
4. Цибулину почистити, дрібно нарізати на кубики.
5. Покласти в трилітрову каструлі рівним шаром картоплю, зверху цибулю, останній шар — форель.
6. Залити овочі з рибою в каструлі окропом, поставити на конфорку на тихий вогонь, після закипання готувати 10 хвилин, прикривши кришкою.
7. Влити теплі вершки, посолити, додати перець, лавровий лист, після закипання тримати на конфорці 5 хвилин.
8. Петрушку вимити, подрібнити.
9. Посипати зелень на розлиту по тарілках юшку.
Фкуснофакти
— як чистити райдужну форель:
1. Покласти форель на обробну дошку, обернути хвіст серветкою, щоб риба не ковзала.
2. Притримуючи форель серветкою за хвіст, зішкребти луску тупим боком ножа або жорсткою металевою щіткою.
3. Акуратно розпороти черевце форелі кухонними ножицями, не занурюючи їх глибоко, щоб не пошкодити жовчний міхур, інакше готова риба буде гірчити. Якщо жовчний міхур порвався, перед цим філе треба натерти сіллю.
4. Руками видалити внутрішню темну плівку, при необхідності допомагаючи ножем.
5. Кухонними ножицями вирізати зябра.
6. Руками взяти кінчик хребта з боку голови і повільно потягнути його на себе, відриваючи від філе. Разом з хребтом повинні відходити великі кістки.
7. Промити рибу в прохолодній проточній воді.
— Райдужна форель живе в прісноводних водоймах, але від річкової форелі відрізняється більш довгим тілом і яскравою широкою смужкою, розташованої уздовж бічної лінії тіла риби.
— вартість замороженої райдужної форелі — 150 грн. (в середньому в Києві на липень 2019 року).
— калорійність райдужної форелі — 119 ккал/100 грам.