⏰ як виготовити варену ковбасу в домашніх умовах-скільки варити, який потрібен інвентар і приправи, які пропорції використовувати

Скільки варити ковбасу?

46:00
Варену ковбасу варити 15 хвилин. Домашню ковбасу варити від 45 хвилин до 2 годин в залежності від товщини ковбаси.

Як варити домашню ковбасу з курки

Продукти для вареної ковбаси
Філе куряче — 1 кілограм
Вершки 20% — 400 мілілітрів
Яєчний білок — 4 штуки
Буряковий сік (для кольору) — 100 мілілітрів
Сіль і чорний мелений перець — за смаком

як варити домашню ковбасу
Куряче філе помити, обсушити, порізати на шматочки і подрібнити за допомогою блендера. Додати яєчні білки, сіль і перець, влити вершки, буряковий сік і добре перемішати.
Якщо є кишка, начинити нею фарш. Якщо кишки немає, то розділити ковбасну суміш на 4 рівні частини, з кожної сформувати ковбаску, кожну загорнути пергаментним папером, потім — харчовою плівкою в кілька шарів, і зав'язати краю бавовняної ниткою або мотузкою.
У каструлю налити воду, закип'ятити, викласти ковбаски і варити 1 годину при тихому вогні (вода не повинна пузиритися).
Варені ковбаски викласти з каструлю, остудити, прибрати в холодильник на 8-10 годин і потім можна подавати.

Фкуснофакти

— до курячого фаршу можна додати нарізану дрібними шматочками готову шинку (100 грам), тоді готова ковбаса матиме гарний « мозаїчний» зріз.

— домашню варену ковбасу можна приготувати з рибного і м'ясного фаршу. Смачна ковбаса виходить також з курячої або яловичої печінки.

— якщо після змішування всіх інгредієнтів фарш для ковбаси має рідку консистенцію , в нього можна додати чайну ложку картопляного крохмалю або манної крупи. А щоб готова ковбаса стала пружною , в фарш додати столову ложку желатину.

— Любителі « магазинного» смаку ковбаси можуть додати в фарш трохи мускатного горіха і зелень — кріп, петрушка, кінза і/або базилік. Вони можуть бути як сухі, розтерті в порошок, так і свіжі (дрібно нарізані). Варто врахувати, що смакових добавок не повинно бути занадто багато, щоб не затьмарити м'ясний смак.

— буряковий сік не є обов'язковим компонентом, але він додасть рожевий колір ковбасі, яка без нього буде мати блідий сірий відтінок.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?