Як варити суп з крупою гречкою
Продукти для гречаного супу
курячий стегенце — 1 штука
Гречка — півсклянки
картопля — 4 штуки
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
кріп і петрушка — по 3 столових ложки
часник — 2 зубці
Олія соняшникова — 3 столових ложки
сіль, перець, лаврушка — за смаком
як варити
1. Налити в 3-літрову каструлю води і поставити на вогонь.
2. Ретельно вимити стегенце і обтерти серветкою, покласти в воду.
3. Додати перець і сіль, лаврушку, подрібнений зубець часнику.
4. Довести курячий бульйон до кипіння і варити
50 хвилин
, знімаючи піну.
5. Цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно нашаткувати, моркву потерти на крупній тертці.
6. Сковорідку поставити на вогонь, нагріти, налити олію, викласти цибулю і обсмажувати на середньому вогні
5 хвилин
, потім додати моркву і обсмажувати
ще 5 хвилин
. Засмажкою для гречаного супу готова.
7. Картоплю почистити, помити і порізати кубиками стороною 1 сантиметр.
8. Гречку перебрати і прожарити на сковорідці
3 хвилини
.
9. З звареного бульйону вийняти курячий стегенце, відокремити їстівні частини і повернути в бульйон. Додати в суп картоплю, гречку, і варити
20 хвилин
.
10. Додати в гречаний суп зажарку, досолити і доперчити за смаком.
подавати суп з рубаною свіжою зеленню, сметаною і задоволенням!
Фкуснофакти
скільки гречки класти в суп
на 5-літрову каструлю супу досить 1-1,5 склянки гречки, на 3-літрову — 0,5-0,7 склянки гречки. Додавати гречку за 20 хвилин до закінчення варіння супу.
як ще приготувати гречаний суп
у гречаному супі можна замінити курку на будь-яке інше м'ясо — але враховуйте, що тоді час варіння гречаного супу істотно збільшиться. Подивіться, як варити
бульйони
.
можна урізноманітнити гречаний суп, додавши замість частини м'яса стільки ж печериць — для цього, вимиті, почищені і нарізані свіжі печериці додати до цибулі і моркви при приготуванні засмажкою. Також м'ясну частину можна замінити фрикадельками .
якщо хочеться пісний гречаний суп , то м'ясо можна повністю замінити грибами, а м'ясний соус — грибним.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!