Як заварювати корінь імбиру
продукти
Вода — 600 міліграм
чорний чай — 1 столова ложка
Лимон — 1 штука
Мед — 1 столова ложка
імбир — 1 невеликий корінь
Як заварювати імбирний чай
1. Чай всипати в чайник.
2. Закип'ятити воду, залити їй чай, щільно накрити і настояти на 10-15 хвилин, чай повинен охолонути до 65-70 градусів.
3. Корінь імбиру очистити і натерти на дрібній тертці.
4. Лимонний сік видавити, при необхідності видалити насіння.
5. Додати шкірку лимона в чай, потім корінь імбиру, потім лимонний сік, потім мед — кожен раз перемішуючи.
6. Настояти імбирний чай 10 хвилин, потім вживати. При застуді і температурі пити, остудивши до 50 градусів.
Фкуснофакти
Як вибирати
При виборі кореня імбиру звертайте увагу на його колір: свіжий корінь буде білястим, на дотик дуже твердим, шкірка повинна бути рівною, без молодих пагонів і темних плям. Найкориснішим вважається молодий імбир до 8 сантиметрів в довжину, такий імбир рекомендується заварювати в напоях разом з шкіркою. Великі коріння відмінно підійдуть для варіння в гарячих стравах.
Як чистити корінь імбиру
перед з кореня імбиру зрізати шкірку невеликим ножем. Всі очі і темні місця вирізати. Потім ретельно промити.
варити або заварювати
при варінні корінь імбиру втрачає більшість корисних якостей, тому його заварюють в теплій воді. Однак якщо імбир використовується для додання смаку, то його можна і потрібно варити. Як правило, корінь імбиру додають в гарячі м'ясні страви для додання їм різкого гострого імбирного смаку і аромату. У гарячі страви імбир додається за 15 хвилин до закінчення приготування.
Як зберігати
зберігати корінь імбиру в холодильнику 1 місяць. Заварний в напої імбир не зберігають.