Як варити гусячі яйця
1. Поставити на сильний вогонь каструлю з холодною водою.
2. Викласти в воду гусячі яйця.
3. Дочекатися закипання води, варити яйця круто 15 хвилин при тихому кипінні, гусячі яйця некруто готуються 5 хвилин.
4. Охолодити яйця: злити з каструлі окріп і влити холодну проточну воду.
5. Через пару хвилин вийняти гусячі яйця і очистити від шкаралупи.
Фкуснофакти
гусячі яйця рекомендується купувати на фермерських розпродажах і безпосередньо на птахофермах. У міських супермаркетах гусячі яйця практично не зустрічаються.
Вага гусячого яйця — 150-200 грам, в 3-4 рази більше ніж курячого.
калорійність гусячого яйця — 185 ккал/100 грам.
на смак гусячі яйця — кілька жирніше і «гущі» курячого, жовток досить великий. Колір жовтка — від мутно-жовтого до яскраво-оранжевого, білок практично прозорий. Шкаралупа гусячого яйця набагато твердіше, ніж качиного.
гусячі яйця можуть мати специфічний запах — при подачі можна додати до нього трохи спецій.
простий рецепт з гусячих яєць
продукти
гусячі яйця — 3 штуки
Сухарики — велика жменя
ріпчаста цибуля — 1 голова
мускатний горіх — щіпка
сіль — щіпка
помідор — 1 штука
Майонез або сметана як соус — за смаком.
приготування запечених гусячих яєць
зробити невеликий отвір в шкаралупі гусячих яєць за допомогою спиці, вилити вміст в миску. Шкаралупу не викидати.
у миску до яйця додати подрібнені сухарі, дрібно порізану цибулю, мускатний горіх, подрібнений помідор. Ретельно перемішати, протерти через сито. Потім, за допомогою шприца, назад наповнити шкаралупу яєць.
запікати в духовці 25 хвилин, окремо подати майонез або сметану.
термін зберігання гусячих яєць — 7 днів у холодильнику.