Як варити маллігатоні
продукти
курка — 1 тушка
картопля — Бульба
ріпчаста цибуля — 2 голови
свіжий корінь імбиру — 2 сантиметри
морква — 2 штуки
Зелене яблуко — 1 штука
кокосове молоко — стакан
Руда сочевиця — 100 грам
рослинна олія — 50 мілілітрів
топлене масло — 2 столові ложки
Лайм — 1/2 штуки
часник — 4 зубці
Зіра — чайна ложка
кориця — пів чайної ложки
Фенхель — 1/2 чайної ложки
Коріандр — чайна ложка
Каррі — чайна ложка
селера — стебло і корінь
чорний перець — 5 горошин
сіль — за смаком
як варити маллігатоні
1. Курку обробити на частини: ноги, крила, грудка. Помити в прохолодній воді.
2. Одну цибулину почистити, розділити на 4 однакових частини.
3. Одну моркву почистити, нарізати кружальцями завтовшки приблизно сантиметр.
4. Стебло селери нарізати кільцями завтовшки сантиметр.
5. У каструлю налити 2,5 літра холодної води, покласти курку, цибулю, моркву, селеру, помістити на середній вогонь, дочекатися закипання, варити 30 хвилин.
6. Процідити бульйон. Варені овочі викинути.
7. Відокремити м'ясо курки від кісток.
8. Картоплю і яблуко почистити, нарізати квадратиками завтовшки приблизно 2 сантиметри.
9. Цибулю почистити, нарізати на кубики товщиною приблизно 0,5 сантиметра.
10. Моркву і корінь селери почистити, нашаткувати соломкою довжиною приблизно 3 сантиметри, товщиною 0,3 сантиметра.
11. У сковорідку налити олію, помістити на середній вогонь, смажити цибулю 5 хвилин.
12. Додати в сковорідку моркву і селеру, смажити 7 хвилин.
13. Поставити каструлю з бульйоном на середній вогонь, дочекатися закипання.
14. Покласти в бульйон картоплю, овочеву зажарку, після закипання тримати на тихому вогні 10 хвилин.
15. Сочевицю помити в прохолодній воді.
16. Покласти в бульйон сочевицю і яблуко, варити 10 хвилин.
17. Почистити часник і корінь імбиру, натерти.
18. В окремій сковороді змішати топлене масло, імбир, часник, корицю, зіру, фенхель, коріандр, каррі, смажити на тихому вогні 2 хвилини.
19. Додати в суп суміш зі спецій, готувати на середньому вогні 10 хвилин.
20. Влити в суп кокосове молоко, видавлений сік лайма, покласти м'ясо курки, посолити, після закипання прибрати з конфорки.
Фкуснофакти
— Суп маллігатоні винайшли Британські кухарі під час колоніального життя в Індії з 1858 по 1947 роки. Зараз блюдо популярно в Індії, Австралії та Англії.
— назва супу походить від двох слів в тамільською мовою, що означають «перець» і «вода».
— у первісному рецепті суп готували на бульйоні з курки і яловичини, обсмаженої цибулі і порошку каррі.