помідори в супі
знадобляться — продукти для супу, помідори
помідори найчастіше варять в супі, при цьому варіанти 2: або помідори обсмажувалися в олії перед додаванням в суп, або ні. У першому випадку помідори вже готові і потрібно всього 2-3 хвилини, щоб томат злегка змішався з іншими інгредієнтами супу. У другому ж випадку помідори необхідно варити до повної размягченности: 5-7 хвилин. Якщо не доварити помідори в супі, суп скисне вже через добу.
помідори на сік
помідори надрізати хрест-навхрест по плодоніжки, обдати окропом, щоб потім легше було зняти шкірку, тому що вона в сік не годиться. А м'якоть нарубати (якщо насіння томатів великі і тверді, їх теж краще зняти, залишивши тільки м'якоть), викласти в каструлю і варити з додаванням солі хвилин 10 на тихому вогні.
Соус з помідорів
Легкий соус до м'яса або риби на пару днів вперед приготувати простіше простого — досить порубати і зварити помідори у власному соку, попередньо знявши шкірку або залишивши її на свій розсуд. Варять помідори на соус з додаванням зелені, спецій і приправ. Орієнтуватися в часі варіння слід за зовнішнім виглядом соусу: соус повинен бути сметаноподібної консистенції. Тому якщо помідори дуже соковиті, вологи в них більше і виварювати з них соус потрібно довше. Варять помідори на соус на тихому вогні без кришки, помішуючи дерев'яною лопаткою. Якщо додати масло і спецій, вийде ароматний томатний соус , а з болгарським перцем і цукром можна приготувати соус Анкл бенс .
просто варені помідори
помідори придатні в їжу в сирому вигляді. Варять помідори для вживання як правило при хворобах, після варіння вони стають легше для шлунково-кишкового тракту — іншими словами, легше перетравлюються. У таких випадках, як правило, сирі овочі і фрукти забороняють зовсім, тому варені помідори стають справжнім порятунком.
варимо помідори на зиму
томатний соус
— соус з помідорів з приправами
Томатна паста
— уварені помідори в чистому вигляді
томатний сік
— свіжий напій на будь-яке свято
солоні помідори
— у вареному розсолі без оцту
мариновані помідори
— цілком в маринаді з оцтом