⏰ як варити помідори і скільки часу-правильний спосіб простими словами

Скільки варити помідори?

15:00
варять помідори до готовності
- в каструлі в окропі цілком-5 хвилин.
- в пароварці цілком, зробивши пару проколів - 5 хвилин.
- в мікрохвильовці, розрізавши на 4 часточки - 3 хвилини при потужності 600 вт.

час варіння помідора в стравах
- на борщ 15 хвилин .
- на пасту потрібно 45 хвилин варіння (на 1 кілограм помідорів).
- на сік 10 хвилин після закипання.

помідори в супі

знадобляться — продукти для супу, помідори

помідори найчастіше варять в супі, при цьому варіанти 2: або помідори обсмажувалися в олії перед додаванням в суп, або ні. У першому випадку помідори вже готові і потрібно всього 2-3 хвилини, щоб томат злегка змішався з іншими інгредієнтами супу. У другому ж випадку помідори необхідно варити до повної размягченности: 5-7 хвилин. Якщо не доварити помідори в супі, суп скисне вже через добу.

помідори на сік

помідори надрізати хрест-навхрест по плодоніжки, обдати окропом, щоб потім легше було зняти шкірку, тому що вона в сік не годиться. А м'якоть нарубати (якщо насіння томатів великі і тверді, їх теж краще зняти, залишивши тільки м'якоть), викласти в каструлю і варити з додаванням солі хвилин 10 на тихому вогні.

Соус з помідорів

Легкий соус до м'яса або риби на пару днів вперед приготувати простіше простого — досить порубати і зварити помідори у власному соку, попередньо знявши шкірку або залишивши її на свій розсуд. Варять помідори на соус з додаванням зелені, спецій і приправ. Орієнтуватися в часі варіння слід за зовнішнім виглядом соусу: соус повинен бути сметаноподібної консистенції. Тому якщо помідори дуже соковиті, вологи в них більше і виварювати з них соус потрібно довше. Варять помідори на соус на тихому вогні без кришки, помішуючи дерев'яною лопаткою. Якщо додати масло і спецій, вийде ароматний томатний соус , а з болгарським перцем і цукром можна приготувати соус Анкл бенс .

просто варені помідори

помідори придатні в їжу в сирому вигляді. Варять помідори для вживання як правило при хворобах, після варіння вони стають легше для шлунково-кишкового тракту — іншими словами, легше перетравлюються. У таких випадках, як правило, сирі овочі і фрукти забороняють зовсім, тому варені помідори стають справжнім порятунком.

варимо помідори на зиму

томатний соус — соус з помідорів з приправами

Томатна паста — уварені помідори в чистому вигляді

томатний сік — свіжий напій на будь-яке свято

солоні помідори — у вареному розсолі без оцту

мариновані помідори — цілком в маринаді з оцтом

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?