⏰ як варити грибну солянку і як її не пересолити - простий рецепт супу

Скільки варити грибну солянку?

10:00
2,5 години.

Як варити солянку

продукти
білі сушені гриби — 45-50 грам (або півкіло заморожених)
грузді солоні — 600 грам
помідори свіжі — 4 штуки
Цибуля ріпчаста — 4 головки
корінь петрушки — 1 штуки
солоні огірки — 3 штуки
Лимон — 2 штуки
Оливки без кісточок — 150 мілілітрів
каперси — 1 чайна ложка
Молоко — 1 стакан
Сметана — 100 грам
Зелень петрушки — 1 пучок
Вода — 2,5 літра
рослинна олія — 50 грам
лавровий лист — 1 штука
перець чорний горошком — 4 штуки
сіль — 1 чайна ложка

Як варити грибну солянку
1. Сухі гриби промити і залити теплою водою на 2 години.
2. Грузді промити від розсолу і залити молоком на 3 години.
3. З плином часу грузді промити проточною водою і нарізати соломкою. З сушених грибів відвар злити в окремий посуд і також нарізати соломкою.
4. Огірки очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими пластинками, залити 1 склянкою грибного настою і варити на середньому вогні 20 хвилин.
5. Корінь петрушки і цибулю нарізати середнім кубиком.
6. У каструлю з товстим дном влити рослинне масло, розігріти його і обсмажити гриби, цибулю і корінь петрушки 7 хвилин, щоб овочі стали м'якими.
7. Влити в сотейник збережений бульйон, довести вміст до кипіння і варити 10 хвилин.
8. Помідори зверху надрізати хрест-навхрест і залити окропом на 30 секунд. Потім обдати крижаною водою, очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинками.
9. У солянку додати помідори і огірки з бульйоном, в якому вони готувалися.
10. З одного лимона видавити сік, видалити кісточки.
11. Влити в солянку лимонний сік, покласти лавровий лист, каперси, перець горошком і сіль.
12. Солянку варити 5 хвилин, зняти з вогню, дати настоятися їй 10 хвилин.
13. На дно кожної порційної тарілки покласти порізані надвоє оливки і залити гарячою солянкою. Зверху прикрасити дрібно порізаною петрушкою, часточками лимона і сметаною.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Фкуснофакти

калорійність однієї порції солянки — 75 ккал/100 грам.

— як правило, солянку готують на концентрованому м'ясному або рибному бульйоні.

— готову солянку можна зберігати в холодильнику не більше двох днів.

— визначити готовність солянки можна по консистенції овочів. До кінця готування вони повинні стати м'якими.

— при варінні солянки необхідно стежити, щоб з овочів не вийшла каша, яка зробить бульйон каламутним.

— Солянку приправляють свіжою зеленню, шматочками лимона, оливками і каперсами, а також заправляють сметаною.

— Перед тим як класти сіль , необхідно спробувати солянку на смак, щоб солянку не пересолити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?