⏰ Як варити трутовики-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити трутовики?

10:00
Трутовики варити півгодини в підсоленій воді.

Як варити трутовики

знадобляться — трутовики, вода для вимочування, вода для варіння

1. Зібрані трутовики необхідно відразу замочити, оскільки вони швидко починають тверднути.
2. Період вимочування гриба — 6 годин; щогодини слід міняти воду.
3. Після закінчення замочування зчистити верхні щільні лусочки.
4. Видалити ніжку гриба (вона надто щільна) і жорстку м'якоть безпосередньо у ніжки.
5. Поставити каструлю з трутовиками на середній вогонь, підсолити воду.
6. Варити трутовики 30 хвилин.

Як варити суп з трутовиків

продукти
Трутовик — 250 грамів
картопля — 2 штуки (середні)
морква — 1 штука (невелика)
вермішель — 50 грамів
вершкове масло — неповна столова ложка
лавровий лист — 1 штука
перець (горошок) — 3 горошини
кріп і петрушка — по 5 гілочок

Як варити суп з трутовиків
1. Трутовик вимочити і відварити.
2. Картоплю почистити, вимити, нарізати невеликими скибочками.
3. Моркву порізати, помити, порізати соломкою.
4. У бульйон, який був отриманий після варіння грибів, додати моркву і картоплю.
5. Варити овочі протягом 10 хвилин.
6. Додати вермішель.
7. Посолити суп за смаком, додати лавровий лист і перець горошком.
8. Після закінчення варіння, для поліпшення смаку, додати ложку вершкового масла.
9. Подавати грибний суп гарячим.
при подачі суп з трутовиків посипати рубаною зеленню.

Фкуснофакти

— Трутовик лускатий прийнято відносити до Категорії умовно їстівних грибів, тому що старі гриби настільки жорсткі, що є їх, м'яко кажучи, важко. Зростає трутовик на деревах (тополі, акації, клени). Особливо смачний трутовик, що росте на клені. При зборі трутовиків потрібно звертати увагу на те, щоб вони не були надто твердими.

— Трутовик, або « диявольське копито», як називають його в народі, розташовуються на дереві, маючи вигляд напівкруглих поличок. Зустрічаються дерева, покриті такими« поличками » від кореня і майже до самої верхівки. Колір у трутовиків-найрізноманітніший: Жовтий, Чорний, коричневий, сріблясто-сірий. При сприятливих умовах, гриби можуть досягти одного метра в діаметрі, а вага деяких гігантів досягає двадцяти кілограмів.

— трутовиків в природі – близько 300 видів . До їстівних різновидів трутовиків відносяться: зонтичні, лускаті, сірчано-Жовті, звичайна печіночниця. Правильно приготовані трутовики мають дуже хорошими смаковими якостями і безумовною користю. Але страви з сірчано-жовтого трутовика корисні не всім: у 10% людей вони викликають блювоту і діарею.

— Трутовики, в основному, ростуть на мертвих деревах (хоча і зустрічаються гриби, що паразитують на живих рослинах). У деяких випадках, паразитуючи на живому дереві, гриби продовжують жити і після загибелі рослини. Трутовики селяться на старих, віджилих свій ресурс деревах, а також на ослаблених вирубкою або пожежами рослинах.

— один з міфів , що стосуються трутовиків полягає в тому, що ці гриби, паразитуючи на деревах, в кінцевому підсумку, вбивають їх. Таке твердження не можна назвати правдивим. Єдиним винятком з цього правила є коренева губка, буквально з'їдає хвойні рослини. Насправді, трутовик-це справжній санітар. Вражаючи ослаблені дерева, повільно, але вірно виконуючи свою роботу по розкладанню їх деревини, трутовики сприяють оздоровленню лісового масиву, розчищають місце для молодих здорових рослин.

— відомо, що труть – це основа для добування вогню (труть і кресало використовували задовго до появи сірників). Тіло гриба вкрите твердою скоринкою. Цю корочку подрібнювали і використовували як легкозаймисту основу (труть). Звідси і назва гриба.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?