Як варити крижану рибу
знадобляться — Крижана риба, вода, сіль, зелень і спеції за смаком
підготовка продуктів
1. Крижану рибу промити під холодною водою, трохи обсушити за допомогою серветок для зручності чищення.
2. Викласти крижану рибу на обробну дошку і зрізати по одному всі плавники, потім хвіст.
3. Розрізати черево уздовж, прибрати нутрощі і промити рибу зсередини.
4. Рибу розрізати на порційні шматки і викласти в каструлю.
Як варити крижану рибу в каструлі
1. Залити рибу водою з запасом 1 сантиметр і поставити на середній вогонь.
2. Після закипання води додати сіль (з розрахунку 1 чайна ложка на 1 літр води) і зняти пінку.
3. Варити шматочки крижаної риби 10 хвилин при невеликому бурлінні.
як варити крижану рибу в пароварці
1. Викласти крижану рибу одним шаром в контейнер пароварки і посолити.
2. Влити воду і перевести пароварку в робочий режим.
3. Варити порційні шматочки крижаної риби 15 хвилин.
як смачно зварити крижану рибу
продукти
Крижана риба — 6 штук
морква — 3 штуки
свіжа спаржа — 10 пагонів
солодкий горох — 10 стручків
Лимон — половина
оливкова олія — 1 столова ложка
сіль і чорний мелений перець — за смаком
як приготувати крижану рибу
крижану рибу розморозити, випатрати, видалити плавники і відрізати голови. Ретельно промити крижану рибу, обсушити за допомогою серветки. Варити крижану рибу 7-10 хвилин в підсоленій воді, потім крижану рибу викласти на тарілку, скропити лимонним соком і поперчити за смаком.
овочі вимити і очистити, дрібно нарізати. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти овочі, посолити і обсмажити 3 хвилини. Потім овочі викласти на тарілку до крижаної риби і можна подавати готову страву.
як зварити крижану рибу в молоці
продукти
Крижана риба — 1 кілограм
Молоко — половина літра
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
морква — 1 середня
корінь петрушки — 1 штука
сіль і чорний мелений перець — за смаком
Сметана — 100 грам
рослинна олія — 50 мілілітрів
Як приготувати крижану рибу в молоці
почистити крижану рибу, відрізати хвіст, плавники, голову. Розрізати рибу на порційні шматочки.
цибулю, моркву і корінь петрушки почистити і нарізати кільцями.
каструлю поставити на вогонь, розігріти, налити олію, викласти цибулю, через 5 хвилин моркву і корінь петрушки. Зверху укласти шматочки крижаної риби, посолити і поперчити. Залити крижану рибу молоком, довести до кипіння, додати сметану і варити 30 хвилин під кришкою на тихому вогні.
Фкуснофакти
в даний час Крижана риба віднесена до преміальних морепродуктів, вартість за 1 кілограм крижаної риби становить від 900 до 900 грн. (в середньому в Києві на липень 2019 року).
калорійність крижаної риби — 90 ккал/100 грам.