скільки варити холодець?
холодець з риби
продукти заливного з риби
Червона риба — 1 кілограм
Лимон — 1 штука
Вода — 1 літр
Ріпчасту цибулю — 1 голова
Корінь селери — 1 невеликий
Морква — 1 штука
Червоний болгарський перець — половинка
Зелений горошок консервований — 100 грам
Петрушка і кріп — по кілька гілочок
Сіль — 1 столова ложка
Перець чорний горошком — 10 штук
Лаврушка — 2 листочка
Желатин — 50 грам (5 столових ложки)
Як приготувати холодець з риби
1. Рибу очистити, випатрати, відрізати голови, хвости і кістки, вимити і розрізати на шматочки.
2. Очистити цибулю і моркву, голови і хвости викласти в каструлю з холодною водою, довести до кипіння, додати цибулину, моркву, лаврушку і корінь селери.
3. Варити, знімаючи рибну піну, протягом 20 хвилин.
4. Видалити рибні хвости і голови з бульйону і додати шматочки рибного філе, варити 20 хвилин після закипання.
5. Шматочки риби викласти на блюдо для заливного, красиво викласти зелень, відварну моркву, кубики червоного перцю.
6. Рибний бульйон процідити в каструльку.
7. Желатин висипати в чашку і залити теплою водою.
8. Додати желатин в бульйон, каструлю поставити на вогонь, довести вміст до кипіння і вимкнути.
9. Залити рибу бульйоном і остудити.
холодець з овочів
продукти заливного з овочів
Цибуля ріпчаста — 1 штука
Морква — 1 штука
Цвітна капуста-300 грам
Кабачок (невеликий) — 1 штука
Перець болгарський — 3 штуки (краще різних кольорів)
Помідор — 3 штуки
Печериці -500 грам
Базилік — 1 пучок
Сіль — за смаком
Желатин — 30 грам
Сіль — за смаком
як приготувати холодець з овочів
морквину, 300 грам цвітної капусти, кабачок, 3 перцю, 3 помідори помити холодною водою. Моркву почистити, нарізати квіточками або зірочками.
Цвітну капусту розділити на суцвіття. Кабачок очистити від шкірки, нарізати кружечками. Болгарські перці позбавити від плодоніжок і насіння, видалити перегородки. Розрізати кожен перець уздовж на три частини, потім поперек смужками. У помідорів видалити плодоніжки, нарізати тонкими часточками.
Цибулину почистити. Базилік помити, листя відокремити від стебел, нарізати.
У каструлю налити 1 літр води, поставити на вогонь, довести до кипіння. У киплячу воду покласти цибулину цілком, посолити, варити 3 хвилини.
Потім додати в каструлю моркву, цвітну капусту, перець, кабачок. Варити 10 хвилин. Зняти каструлю з вогню. Шумівкою вийняти цибулину (вона не знадобиться). Злити Гарячий овочевий бульйон в окремий посуд, розчинити в ньому 30 грам желатину, дати постояти, поки бульйон не стане трохи теплим.
У форму для заливного викласти овочі (помідори викласти сирими), зверху покласти базилік, залити желатином. Форму з заливним поставити на 2 години в холодильник.