Вам не складе труднощів приготувати його в домашніх умовах. Всі інгредієнти доступні, їх можна замінювати на свій розсуд. Виходить незвичайне поєднання морепродуктів і м'яса в соусі з яєць і рисового вина. Як гарнір ідеально підійде Білий відварений рис .
інгредієнти
порції:
-
+
- Креветки очищені 250 г
- свинячий фарш 100 г
- заморожений (або свіжий) зелений горошок 100 г
- яйце 1 шт
- курячий бульйон 350 мл
- рослинна олія 2 столові ложки
- часник 1 зубчик
- Шаосинское вино 1 столова ложка
- кунжутне масло ½ чайної ложки
- цукор 2 щіпки
- сіль 4 щіпки
- мелений перець за смаком
- кукурудзяний крохмаль 2 столові ложки
- Вода 2 столові ложки
- зелена цибуля 1 головка
на порцію
калорії:
520
ккал
білки:
41
г
жири:
32
г
вуглеводи:
17
г
кроки
-
у великій сковороді або воке закип'ятіть 500 мл води і додайте туди свинячий фарш. Тушкуйте свинину приблизно хвилину, поки вона не змінить колір з рожевого на сірий. Злийте воду через сито, промийте фарш проточною водою.
-
у чистий вок або сковороду влийте масло і поставте на середньо-високий вогонь. Часник подрібніть ножем і викладіть в масло.
-
слідом додайте фарш і креветки. Смажте 20 секунд, помішуючи.
-
влийте в вок вино, смажте 10 секунд. Після цього влийте бульйон, кунжутне масло, посипте цукром, сіллю і перцем.
-
слідом додайте зелений горох і перемішайте. Продовжуйте готувати.
-
крохмаль і воду змішайте в пропорціях 1 до 1 в рідку кашку. Коли суміш в сковороді закипить, влийте крохмаль тонкою цівкою. Регулюйте густоту соусу. Щоб зробити його більш рідким, додайте ще бульйону, більш густим – крохмалю.
-
куряче яйце збийте.
-
влийте яйце в суміш на сковороді. Додайте подрібнену зелену цибулю.
-
лопаткою заважайте блюдо, поки яйце не згорнеться. Потім вимкніть вогонь.
-
Подайте блюдо з відвареним рисом (за бажанням).
Заміна інгредієнтів
свинячий фарш за своїм бажанням замінюйте на яловичий або курячий. Якщо не можете знайти шаосинское вино, використовуйте біле сухе з дрібкою цукру або сухий херес. Замість курячого бульйону в рецепті можна використовувати будь-який інший м'ясний або овочевий.