⏰ Креветки з зеленим горошком: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування смажених креветок з зеленим горошком

20:00
готовие креветки с зеленим горошком
Креветки з зеленим горошком і м'ясним фаршем — дуже поширене блюдо в китайських ресторанах швидкого харчування.

Вам не складе труднощів приготувати його в домашніх умовах. Всі інгредієнти доступні, їх можна замінювати на свій розсуд. Виходить незвичайне поєднання морепродуктів і м'яса в соусі з яєць і рисового вина. Як гарнір ідеально підійде Білий відварений рис .

інгредієнти
порції: - + 2
  • Креветки очищені 250  г
  • свинячий фарш 100  г
  • заморожений (або свіжий) зелений горошок 100  г
  • яйце 1  шт
  • курячий бульйон 350  мл
  • рослинна олія 2 столові ложки
  • часник 1  зубчик
  • Шаосинское вино 1  столова ложка
  • кунжутне масло ½  чайної ложки
  • цукор 2  щіпки
  • сіль 4  щіпки
  • мелений перець за смаком  
  • кукурудзяний крохмаль 2 столові ложки
  • Вода 2 столові ложки
  • зелена цибуля 1  головка
на порцію
калорії: 520 ккал
білки: 41 г
жири: 32 г
вуглеводи: 17 г
кроки
20  хв. друк
  • варений свиной фарш
    у великій сковороді або воке закип'ятіть 500 мл води і додайте туди свинячий фарш. Тушкуйте свинину приблизно хвилину, поки вона не змінить колір з рожевого на сірий. Злийте воду через сито, промийте фарш проточною водою.
  • обжарвиаем чеснок
    у чистий вок або сковороду влийте масло і поставте на середньо-високий вогонь. Часник подрібніть ножем і викладіть в масло.
  • добавляем креветки и фарш
    слідом додайте фарш і креветки. Смажте 20 секунд, помішуючи.
  • добавляем вино и бульон
    влийте в вок вино, смажте 10 секунд. Після цього влийте бульйон, кунжутне масло, посипте цукром, сіллю і перцем.
  • добавляем горошек
    слідом додайте зелений горох і перемішайте. Продовжуйте готувати.
  • добавляем суспензию крахмала
    крохмаль і воду змішайте в пропорціях 1 до 1 в рідку кашку. Коли суміш в сковороді закипить, влийте крохмаль тонкою цівкою. Регулюйте густоту соусу. Щоб зробити його більш рідким, додайте ще бульйону, більш густим – крохмалю.
  • взбиваем яйцо
    куряче яйце збийте.
  • добавляем яйцо и лук
    влийте яйце в суміш на сковороді. Додайте подрібнену зелену цибулю.
  • перемешиваем смесь с яйцом
    лопаткою заважайте блюдо, поки яйце не згорнеться. Потім вимкніть вогонь.
  • готовие креветки с зеленим горошком
    Подайте блюдо з відвареним рисом (за бажанням).

Заміна інгредієнтів

свинячий фарш за своїм бажанням замінюйте на яловичий або курячий. Якщо не можете знайти шаосинское вино, використовуйте біле сухе з дрібкою цукру або сухий херес. Замість курячого бульйону в рецепті можна використовувати будь-який інший м'ясний або овочевий.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?