⏰ як варити суп із селери-з куркою, креветками, овочами, способи зварити суп із селери швидко.

Скільки варити суп із селери?

10:00
Час приготування супу з селери залежить від обраної рецептури. Наприклад, супер-суп із селери є швидким, на його приготування піде всього лише 45 хвилин.

Як варити легкий суп із селери

продукти
на каструлю 4 літри
селера — 400 грам
болгарський перець — 2 великих
Капуста білокачанна — 1 кілограм
морква — 3 штуки
ріпчаста цибуля — 6 середніх
часник — 3 зубці
імбир — 1 чайна ложка
Каррі — 1 столова ложка
Коріандр — 1 чайна ложка
кріп — половина пучка
рослинна олія — 3 столових ложки

Як варити легкий суп із селери.
1. 6 голів ріпчастої цибулі очистити від лушпиння, дрібно нарубати.
2. Розігріти сковорідку, налити на неї рослинне масло, викласти цибулю і смажити його протягом 7 хвилин на середньому вогні без кришки при регулярному помішуванні.
3. Посипати смажену цибулю 1 столовою ложкою каррі і кмину.
4. Часник очистити від шкірки, дрібно нарубати, додати в зажарку і перемішати.
5. Гасити овочі 3 хвилини під кришкою на невеликому вогні.
6. Викласти в каструлю зажарку, залити 2 літрами води і поставити на вогонь.
7. Морква очистити і натерти на крупній тертці, викласти в суп.
8. Капусту нашаткувати і викласти в суп.
9. Болгарський перець помити, вирізати насіння і плодоніжки, тонко нашаткувати і викласти в суп.
10. Селера помити і не тонко нарізувати, викласти в суп.
11. Додати приправ — імбир і коріандр.
11. Варити суп 10 хвилин під кришкою.
12. Кріп помити, обсушити і дрібно нарубати.
подавати суп із селери, посипавши рубаним кропом.

Крем-суп із селери з квасолею

продукти на каструлю 4 літри
селера — 400 грам
Червона квасоля — 300 грам
М'ясний бульйон (свинячий або яловичий) — 2 склянки
цибуля-порей — 2 стебла
морква — 1 штука
вершки — половина склянки
куряче яйце — 1 штука
вершкове масло — 30 грам (кубик стороною 3 сантиметри)
М'якоть білого хліба — 1/6 батона (150 грам)
сіль — 1 столова ложка
чорний мелений перець — 1 чайна ложка

як варити суп із селери з квасолею
1. 300 грам квасолі висипати в каструлю, залити холодною водою з запасом 2 сантиметри і залишити на 6-8 годин, кожні 3 години змінюючи воду.
2. Залити квасолю свіжою холодною водою (на 1 склянку квасолі — 3 склянки води) і поставити каструлю на вогонь.
3. Каструлю з квасолею поставити на вогонь і варити її 1 годину, за 10 хвилин до закінчення варіння посолити.
4. Злити воду з квасолі.
5. Морква очистити від шкірки і розрізати на 3 частини.
6. Селера вимити, зрізати листя і прикореневу частину.
7. Цибулю порей помити і обсушити.
8. Овочі залити склянкою води і поставити на вогонь.
9. Після закипання варити овочі 10 хвилин.
10. Викласти з каструлі селеру і цибулю-порей, варити суп ще 10 хвилин до розм'якшення моркви.
11. Селера, морква і цибуля-порей разом з вареною квасолею викласти в сито і перетерти.
12. Залити пюре овочевим відваром і м'ясним бульйоном, поставити на вогонь і перемішати.
13. Вершки налити в невелику миску, розігріти до кімнатної температури, помістивши миску в миску більшого обсягу з гарячою водою.
14. Збити за допомогою віночка яйце, влити вершки і ще раз збити.
15. Влити вершки з яйцем в суп-пюре з селерою, перемішати суп.
16. Хліб нарізати великими кубиками, трохи посолити і підсмажити на сковорідці без масла протягом 5 хвилин при постійному помішуванні.
подавати суп-пюре з селерою, посипавши грінками.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Супер-суп із селери з сирками

продукти
на каструлю 2 літри
селера — 250 грам
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
овочевий бульйон — 1 літр
плавлений сир — 200 грам
рослинна олія — 2 столових ложки
сіль — 1 чайна ложка
чорний перець мелений — 1 чайна ложка

як варити суп із селери з сирками
1. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарубати.
2. Селера помити, обсушити і не крупно нарізувати.
3. Порожню каструлю поставити на середній вогонь і розігріти протягом 3 хвилин, налити олію і викласти цибулю.
4. Викласти в каструлю цибулю, обсмажити його протягом 5 хвилин при постійному помішуванні.
5. Викласти на сковорідку нарізану селеру і перемішати його з цибулею.
6. накрити каструлю кришкою, тушкувати цибулю з селерою протягом 10 хвилин.
7. Плавлений сир покласти в морозилку на 10 хвилин (щоб не розмазувався при натиранні), потім натерти на крупній тертці.
8. Залити овочі бульйоном, довести суп до кипіння і додати сир.
9. Посолити і поперчити суп, спробувати на смак (обережно! плавлений сир може бути досить солоним).
10. Варити суп під кришкою протягом 15 хвилин, потім настояти протягом 10 хвилин.

селеровий суп з куркою

продукти
на 3-літрову каструлю
селера — 200 грам
курячі стегна або ніжки — 400 грам
ріпчаста цибуля — 1 штука
морква — 1 штука
Петрушка і кріп — по половині пучка
рослинна олія — 2 столових ложки
сіль — 1 столова ложка
рослинна олія — 2 столових ложки

як варити суп з селерою і куркою
1. Курку помити і викласти в каструлю.
2. Залити птицю 1 літром води і поставити каструлю на вогонь.
3. Коли вода закипить, додати сіль і перець.
4. Варити бульйон для супу півгодини.
5. Викласти курку з бульйону за допомогою шумівки, трохи остудити і відокремити м'ясо від кісток.
6. Бульйон процідити, повернути в каструлю, повернути м'ясо в бульйон.
7. Цибулю і моркву очистити, подрібнити і обсмажити на олії протягом 5 хвилин.
8. Викласти зажарку в суп, додати не крупно нарізану селеру і варити суп 10 хвилин.
9. Петрушку і кріп помити, обсушити і дрібно нарубати.
10. Посипати суп зеленню, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.
подавати суп із селери і курки зі сметаною.

Суп з селерою і креветками

продукти
на 2 літри
селера — 200 грам
Креветки тигрові великі — 10 штук
зелений горошок консервований — 200 грам
Молоко — півсклянки
свіже молоко-півсклянки
свіжий базилік — кілька гілочок
кінза — половина пучка
оливкова олія — 2 столових ложки
сіль — 1 чайна ложка
перець — половина чайної ложки

як варити суп з селерою і креветками 1. Помити і обсушити селеру, нарізати не крупно.
2. У каструлю влити оливкову олію і поставити на вогонь.
3. Коли масло розігріється, викласти в нього селеру.
4. Обсмажувати селера при постійному помішуванні протягом 5 хвилин на тихому вогні.
5. Розкрити банку з горошком, злити сік, горошок викласти в каструлю.
6. Базилік і кінзу помити, обсушити і дрібно нарізувати; додати в каструлю.
7. Влити в каструлю молоко і перемішати.
8. Додати в суп сіль і перець, перемішати і подрібнити суп за допомогою блендера.
9. Окремо зварити тигрові креветки.
подавати суп з селерою, виклавши в центр кожної порції по 2-3 креветки.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?