⏰ як варити сардельки в оболонці в каструлі

Скільки варити сардельки?

10:00
Сардельки з магазину в оболонці варити 2 хвилини після закипання, фермерські сардельки зі свіжого м'яса варити 10-15 хвилин. Заморожені сардельки не розморожуючи класти в окріп і варити 10 хвилин.
в мікрохвильовці готувати сардельки 2 хвилини на середній потужності.

Як варити сардельки

  • поставити каструлю з водою на сильний вогонь, в цей час помити шкірку сардельок під водою.
  • викласти сардельки в закипілу воду, вогонь зменшити — вода повинна лише злегка вирувати.
  • варити сардельки 2-3 хвилини, якщо на упаковці написано «готовий продукт» або «ковбасний виріб варене». Сардельки домашні або фермерські варіть 10-15 хвилин.

ваші сардельки зварені! Подавайте з кетчупом і гірчицею, з макаронами і хлібом!

спосіб в мікрохвильовці

1. Викласти сардельки на тарілку, поставити в мікрохвильовку.
2. Закрити дверцята, налаштувати мікрохвильовку на 600 Вт, 2 сардельки середнього розміру приготуються за 1 хвилину, а 4 — за 2 хвилини.

Фкуснофакти

— Сардельки чистять після варіння — тоді шкурка знімається легше. З сардельок знімають тільки ненатуральну оболонку.

— якщо ви обсмажуєте сардельки без варіння, врахуйте:
1. Для того, щоб сардельки легко чистилися, потрібно злегка надрізати шкірку уздовж ножем.

2. Сарделька легше чиститься після варіння.

3. Якщо сардельки в натуральній шкірці, їх взагалі чистити не потрібно. :)

калорійність сардельок — 200-350 ккал/100 грам.

Як вибирати сардельки

найсмачніші сардельки — не 1 сорту, а вищого , звертайте також увагу на категорію — Категорія а краще, ніж Б.враховуйте, що класифікація сардельок сильно заплутана і наприклад будь-які яловичі сардельки будуть нижче якістю, ніж «сардельки вищого сорту». Висновок такий: підберіть сардельки, які припадають вам до смаку, не викликають алергію і прийнятні за ціною — і дотримуйтеся цієї марки.

— сирі сардельки на дотик повинні бути сухуватими, без дефектів шкірки і жирових патьоків, без всихань — тоді варені сардельки будуть смачними і приємними по консистенції.

— якісні сардельки повинні бути обов'язково в натуральній оболонці .

термін зберігання сирих і варених сардельок — не більше 48 годин при температурі +6 градусів.

— якщо термін зберігання на упаковці вказано більше 48 годин — значить, при виробництві сардельок використовувалися консерванти .

Колір сардельки повинні бути світло-рожевими.

зберігати варені сардельки краще на накритій тарілці.

— якщо ви сумніваєтеся в якості сардельок, краще перед варінням надрізати краю сардельки «хрестиком» — вважається, що тоді при варінні вийдуть всі шкідливі речовини і готові сардельки будуть безпечні для здоров'я.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?