⏰ скільки варити рибні молочко-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити молочко?

08:00
Молочко варять 8 хвилин в підсоленій воді після її закипання. Попередньо, риб'ячий продукт потрібно ретельно промити холодною водою і видалити зайву плівку з поверхні молочка.

Як варити молочко

продукти
Молоки — 500 грам
Вода — 2 літри
сіль — 1 чайна ложка

Як варити молочко
1. 500 грам молочка очистити від плівки, промити водою.
2. Викласти їх в каструлю, залити водою, посолити і поставити на плиту.
3. Почекати, коли закипить вода, і варити 8 хвилин.
4. Шматочки приготовленої молоки вийняти з каструлі, дати охолонути.
5. Коли шматочки молочка охололи, продукт слід окремо подавати на стіл або ж додати в іншу страву.

Салат з вареними молоками

продукти
Молоки — 300 грам
яйця — 3 штуки
Лук — 1 головка
Сметана — 2 столові ложки
сіль — 2 чайні ложки

Як приготувати салат з молоками
1. Молочко добре промити, видалити плівку з шматочків продукту.
2. Помістити молочко в глибоку каструлю, наповнити водою, щоб продукт зник, додати солі — 1 чайну ложку і поставити на плиту.
3. Варити на середньому вогні 7 хвилин.
4. Вийняти продукт з каструлі і дати охолонути.
5. Коли молочко буде охолодженим, порізати продукт кубиками середнього розміру.
6. Яйця промити, помістити в каструлю, залити водою. Вона повинна бути холодною інакше з'являться тріщини в шкаралупі яйця.
7. Всипати 1 чайну ложку солі в каструлю з яйцями і поставити на середній вогонь. Варити їх 10 хвилин.
8. По закінченню часу, каструлю з яйцями прибрати з плити і охолодити. Для цього буде потрібно залити в неї холодну воду, не зливаючи гарячої.
9. Охолоджені яйця очистити, порізати кубиками.
10. 1 цибулину очистити, промити і порізати кубиками.
11. У глибоку миску помістити порізані молочко, яйця, цибулю і змішати.
12. Заправити салат сметаною і добре перемішати.

Фкуснофакти

— молочко – це насіннєві залози у самців риб, укладені в тонку оболонку. Іншими словами — це насіння у риб, в якому клітини-сперматозоїди нерухомі. Назва продукту пов'язана з його кольором. Зрілі насінники мають молочно-білий відтінок.

— у складі молочка присутня велика кількість білків, роблячи його поживним.

— молочко корисні: роблять позитивний вплив на серцево-судинну систему, знижують ризик виникнення інфаркту та інсульту. Молочко додаються в медикаменти, що підвищують імунітет людини. Спортсмени включають в раціон харчування молочко, тому що в ній є натуральний протеїн, цінні кислоти класу Омега-3 і корисні жири. При цьому продукт коштує менше, ніж спортивне харчування з аналогічним складом корисних речовин.

— калорійність молок — 100 ккал/100 грам.

— вартість лососевих Молочок на липень 2019 року в Києві — від 50 грн./1 кілограм. Зазвичай продається в замороженому вигляді.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?