⏰ як варити талкан? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити талкан?

15:00
Талкан розмочують в окропі або гарячому молоці протягом 5 хвилин.

Як варити талкан

, знадобляться — 0,5 склянки води, 3 ложки талкана

Талкан у вигляді каші готують так: для 1 порції в 0,5 склянки води потроху всипати 2-3 ложки сухої крупи. Додати трохи солі, варити до м'якої консистенції і розбухання крупи. Якщо немає проблеми зайвої ваги, можна додати молоко, вершки, вершкове масло. Після приготування дати настоятися 5-10 хвилин.

для корисного зігріваючого напою в гарячому молоці або чаї розводять 2 чайних ложки з гіркою талкана і додають на ніч. Ідеальний напій на ніч.

для миючого засобу 2 столові ложки розмочити в кефірі протягом 5 хвилин, а в якості сніданку талкан можна розмочити в питному йогурті.

Талкан використовується і як інгредієнт в салаті: чверть склянки талкана розмочити в чверті склянки окропу і перемішати. Можна використовувати в салатах замість рису.

можна додати талкан в супи для того, щоб вони стали ситніше — прямо в порційну тарілку чайну ложку талкана.

Фкуснофакти про талкана

Талкан-екологічний продукт, борошно з пророщених зерен (найчастіше пшениці, але іноді додається овес, ячмінь, жито), товчених до потрібного ступеня помелу. З нього роблять напої і страви, наприклад, кашу, суп або кисіль.

достаток клітковини, харчових волокон і рослинних білків у складі талкана покращує травлення, дає організму енергію в легкозасвоюваній формі, вітаміни і мікроелементи благотворно впливають на стан шкіри, волосся, нігтів. Ячмінний талкан у вигляді відвару має слизової текстурою і використовується в лікувальному харчуванні. Пшеничний талкан містить вітамін в, необхідний для нервової системи, а вітамін Е в його складі допомагає поліпшити обмін речовин і знизити вагу. Однак цей продукт потрібно з обережністю вживати тим, хто схильний до алергії.

Талкан рекомендується вживати сирим для кращого засвоєння корисних компонентів і активізації обміну речовин. Для цього 2 ч.л. продукту потрібно додати в стакан кефіру або води. Вийде густий коктейль, який приймають вранці натщесерце. Для схуднення 1 ч.л. талкана додають в стакан води, приймають за півгодини до їди. Бажаючі схуднути можуть замінити сніданок або вечерю напоєм або кашею з цього продукту.

можна приготувати Алтайський чай: додати 1-2 ст.л. талкана в 100 мл гарячої води і настоювати 5 хвилин. Для кращого смаку п'ють його з молоком або медом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?