як варити путасу
знадобляться — путасу, вода, сіль, зелень і спеції за смаком 1. Розморозити рибу, випатрати видаливши чорну плівку, вимити зсередини і зовні. 2. Викласти рибу в каструлю, залити холодною водою, додати сіль і приправи за смаком (якщо риба має сильний запах — скропити лимонним соком і залишити на 10 хвилин). 3. Поставити на вогонь, після закипання варити 10 хвилин при тихому бурлінні під кришкою, якщо риба дуже велика — 15.
Фкуснофакти про путасу
правильно варіть путасу, — якщо її переварити, вона розвалиться на дрібні шматочки. При варінні путасу може давати різкий запах — щоб страва була ароматним, потримайте шматочки риби в спеціях або лимонному соці. Варена путасу за смаком дуже нагадує мерлузу, має досить великий розмір — 23-30 сантиметрів. Хоча риба має високі смакові якості, через велику кількість дрібних кісток і низької поживної цінності вона вважається дуже дешевою — від 30 грн./кілограм (в середньому в Києві на липень 2019), тому путасу часто варять на корм кішкам.