⏰ як варити вішісуаз - прості секрети

Скільки варити вішисуаз?

10:00
Суп вішісуаз готувати 1 годину.

Як варити суп вішісуаз

продукти
картопля — 500 грам
курячий бульйон — 1 літр
цибуля-порей — 500 грам
зелена цибуля — 1 середній пучок
Лук — 1 штука
Масло вершкове — 100 грам
вершки 10% жирності — 200 мілілітрів

Як зварити суп вішісуаз
1. Очистити цибулю, порізати його дрібними кубиками.
2. Картоплю помити, очистити, порізати кубиками зі стороною 1 сантиметр.
3. У каструлі розтопити вершкове масло, додати дрібно порізану цибулю, помішувати, поки цибуля не стане прозорою.
4. Додати цибулю-порей і смажити разом з ріпчастою цибулею, поки порей не стане м'яким.
5. Залити овочі курячим бульйоном.
6. Додати в каструлю очищену картоплю.
7. Дочекатися закипання, посолити, поперчити і варити 30 хвилин.
8. Залити готовий суп в блендер, додати холодні вершки, збити до пюреобразного стану.
9. Охолодити, подавати з зеленою цибулею.

Фкуснофакти

— Суп вішісуаз можна охолодити дуже швидко, якщо поставити його в морозну погоду на балкон або опустити каструлю в раковину з холодною водою.

— традиційно вішисуаз їдять холодним в жарку погоду. Перед подачею до столу його потрібно охолодити протягом 30 хвилин. Проте допускається вживати цей суп в теплому вигляді.

— у 100 грамах вішисуаз міститься 95 кілокалорій.

— Основу вішісуаз становить цибуля-порей. За традицією, що прийшла з Батьківщини цього супу, з Франції, його спочатку потрібно обсмажити з картоплею, а потім півгодини тушкувати на тихому вогні в курячому бульйоні. Перед подачею до столу в овочеву масу додати вершки і збити блендером до однорідної консистенції.

— Рецепт супу вішісуаз з'явився на початку ХХ століття. Творцем страви вважають француза Ліу Діа — шеф-кухаря одного з нью-йоркських ресторанів. Як зазначав сам автор кулінарного шедевра, до ідеї холодного супу його підштовхнули сімейні спогади. Мама і бабуся Луї часто готували на обід традиційний паризький цибульний суп. Однак у спеку хотілося щось більш прохолодне, тому разом з братом він любив розбавляти його молоком. Ця особливість приготування лягла в основу вішісуаз. ДО РЕЧІ, свою назву суп отримав на честь французького курорту Віші, що розташовувався поблизу рідних місць шеф-кухаря.

— за традицією суп вішісуаз подають з салатом з обсмажених креветок і фенхелем. Заправкою салату служить суміш з оливкового масла з соком лимона. Суп також подають з салатом з огірків із зеленою цибулею і сметаною. Для поліпшення текстури страви і більш м'якого смаку перед приготуванням з овочів рекомендується зняти шкірку.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?