⏰ як варити йогуртовий суп-простий рецепт і як можна зробити суп з йогурту ще смачніше і швидше

Скільки варити йогуртовий суп?

10:00
йогуртовий суп варити 20-25 хвилин.

Як варити йогуртовий суп

Продукти
Йогурт мацоні (або інший не солодкий білий йогурт) — третину склянки
яйце — 1 штука
борошно — 90 грам
Рис — третину склянки
вершкове масло — невеликий кубик
рослинна олія — 20 мілілітрів
сушена м'ята — Середня жменька
сіль — за смаком

Як зробити йогуртовий суп
1. Рис вимити.
2. Налити в каструльку без емальованого покриття 200 мілілітрів води, покласти сіль — третина чайної ложки, всипати рис.
3. Помістити каструлю з рисом на тихий вогонь, тримати на плиті з початку кипіння 10 хвилин, до напівготовності.
4. Яйце вимити, розбити в окрему каструльку для супу.
5. Покласти в каструльку з яйцем йогурт, борошно, добре змішати ложкою.
6. Влити в яєчно-йогуртову суміш 1 літр води, добре перемішати.
7. Покласти в каструльку з йогуртової сумішшю напівготовий рис, перемішати.
8. Каструльку з йогуртової сумішшю помістити на великий вогонь, влити рослинне масло, дочекатися кипіння.
9. Покласти кубик вершкового масла, зменшити вогонь до тихого, готувати 7 хвилин, помішуючи.
10. Посолити йогуртовий суп, тримати на плиті ще три хвилини.
11. На готовий йогуртовий суп в тарілках посипати м'яту.

Фкуснофакти

— йогуртовий суп потрібно солити в кінці готування, щоб йогурт не згорнувся. З цієї ж причини суп не потрібно закривати кришкою при варінні.

— замість рису в йогрутовий суп можна покласти пшеницю, перловку, булгур, квасоля або нут, вермішель, макарони. Макаронів необхідно класти менше, ніж круп, так як вони сильніше розбухають.

— щоб йогуртовий суп вийшов ще ситніше, його можна готувати на м'ясному бульйоні. Для аромату в такий суп можна покласти червоний гострий перець.

— у Туреччині поширена різновид йогуртового супу, яка називається Яйла крутко. За традиційним рецептом в такий суп йде йогурт Яйла і додається попередньо обсмажена на вершковому маслі м'ята з червоним перцем.

— ще один різновид йогуртового супу — Спас або Танов Апур. У нього замість рису кладеться дзавар — крупа, отримана з трохи відварених, а після висушених, почищених від оболонки зерен пшениці. Також в цей суп додається сметана і обсмажений ріпчасту цибулю.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?