⏰ як варити суп Граубюнден з ячменю (нешліфованої перловки).

Скільки варити ячмінний суп?

10:00
ячмінний суп варити 2 години. Попередньо замочити ячмінь на 5 годин.

Як варити ячмінний суп

продукти
яловичий бульйон — 2,5 літра
копчена яловичина — 300 грам
Ячмінь — 3/4 склянки
селера — 3 черешка
цибуля-порей — 15 сантиметрів
морквина — 1 штука
ріпчаста цибуля — 2 голови
картопля — 2 бульби
Капуста — 1/4 качана
вершкове масло — 40 грам
оливкова олія — третину склянки
лавровий лист — 3 штуки
Гвоздика — бутон
перець — 4 горошини
сіль — за смаком

як варити ячмінний суп
1. Ячмінь помити, залити окропом і замочувати 5 годин.
2. Залити ячмінь свіжою прохолодною водою, помістити на конфорку і готувати 40 хвилин на сильному вогні.
3. Селера і цибулю-порей нарізати півкільцями, цибулю — кубиками, моркву — соломкою.
4. Картоплю почистити, нарізати смужками довжиною 3 сантиметри, шириною — 1.
5. Капусту нашаткувати.
6. У сотейнику з'єднати вершкове масло і оливкове, смажити цибулю на середньому вогні 5 хвилин.
7. Закласти селеру, цибулю-порей, картоплю, капусту, моркву і обсмажувати кілька хвилин.
8. Вилити в сотейник 3-4 ополоники яловичого бульйону і тушкувати 30 хвилин.
9. Нарізати пластинками копчену яловичину.
10. У каструлю з бульйоном закласти овочі, ячмінь, яловичину, сіль, перець, лавровий лист, бутон гвоздики і дочекатися закипання.

ваш ячмінний суп зварений!

Фкуснофакти

— ячмінний суп називають граубюнденським або грізонським. Ячмінний суп відбувається з швейцарського кантону Граубюндена. Друга назва — Французька, Грізон. Розташований на південному сході Швейцарії. Кантон став швейцарським за актом Наполеона в 1803 році.

Подати ячмінний суп можна з подрібненим часником, цибулею-шалот, сметаною або шматочками копченого м'яса.

— Ячмінь — нешліфована перлова крупа .

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?