⏰ скільки варити макарони ріжки-рецепт, правила варіння, точний час, в яку воду класти і що зробити, щоб не злиплися

Скільки варити ріжки?

07:00
Налити в каструлю побільше води і поставити на максимальний вогонь. Через 5 хвилин вода закипить, додати сіль, так як варені ріжки складно досолити. У підсолений окріп засипати ріжки, перемішати щоб не злиплися між собою, а краще для тієї ж мети додати ложку рослинної олії. Варити 5 хвилин, після варіння відразу ж пересипати на друшляк. Ріжки зварені.

Як варити ріжки

знадобляться — ріжки, вода, сіль, масло за смаком

  • у каструлю налити воду в співвідношенні на 100 грам ріжків — 1 літр води.
  • поставити каструлю на вогонь.
  • Як тільки вода закипить, додати сіль (на 1 літр води — 1 чайна ложка солі).
  • влити 1 столову ложку рослинної олії.
  • викласти ріжки в окріп.
  • варити ріжки 7 (дрібні) або 9 (великі) хвилин.
  • спробувати на зубок, якщо м'які — вимкнути вогонь, якщо немає — варити ще 2 хвилини.
  • викласти ріжки в друшляк, злити воду.
  • якщо ріжки злиплися (іноді це все ж трапляється — через якість самої пасти) — промити і полити будь-яким маслом.
  • варені і промиті ріжки розігріти на сковорідці або в мікрохвильовці, подавати з соусами і зеленню.

Фкуснофакти

— якщо ріжки високої якості, після того, як ріжки зварилися, їх не потрібно промивати — можна або злити через друшляк або виловити їх, як пельмені, шумівкою, і перекласти в миску з маслом, тушонкою і/або сиром. Перемішати ріжки — і подавати гарячими до столу. — хороші ріжки — тільки з твердих сортів пшениці, без додавання яєць.

калорійність ріжок — близько 500 ккал/100 грам. Ріжки вважаються дуже калорійними, проте « сидіти на одних макаронах» не рекомендується — вітамінів в них замало.

вартість ріжок з борошна вищого сорту — 17-40 грн./0,5 кілограма (ціна в середньому в Києві на Червень 2020 року).

термін зберігання сухих рожек — 1 рік, варених — 3-4 дні в холодильнику. При зберіганні відварених ріжків їх важливо тримати щільно накритими кришкою, щоб вони не висихали.

— ріжки смачно подавати з томатним соусом , болоньєзе і Карбон . Також можна посипати макарони рубаною зеленню (кропом або петрушкою) або смаженою цибулею.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?