⏰ скільки варити окуня-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити окуня?

15:00
Окуня цілком варити 10 хвилин після закипання води. Утворену піну знімати шумівкою.

в пароварці цілком окуня варити 15 хвилин .

Як варити юшку з окуня

продукти Окунь — 1 кілограм картопля — 6 штук ріпчаста цибуля — 2 голови морква — 1 велика чорний перець — 7 горошин Зелень кропу — невеликий пучок Лаврушка — пара листочків невеликий шматочок вершкового масла Лимон, сіль, мелений перець, зелень — за смаком приготування юшки випатрати і очистити окуня, нарізати шматочками, залити холодною підсоленою водою, поставити варитися на тихому вогні протягом 30 хвилин. Почистити і порізати цибулю, додати до риби. Варити 20 хвилин. Почистити, натерти на крупній тертці моркву, обсмажити і додати до риби. Додати сіль, перець і лавровий лист, варити ще 10 хвилин. Додати в окуневу юшку порізану кубиками картоплю, вершкове масло, дрібно порізану зелень. Варити ще 20 хвилин, настоювати ще 25 хвилин. що подавати до вуха з окуня? — подавати гілочки кропу і петрушки, соєвий соус, тонко нарізаний лимон, часник і варені яйця . На гарнір до риби відмінно підходить відварений рис і картопляне пюре . Як варити юшку з окуня в мультиварці рибу обробити і нарізати шматочками. Помити, очистити і нарізати овочі, зелень помити і порубати. Овочі, рибу і зелень викласти в мультиварку, посолити, поперчити, викласти лавровий лист. Залити каструлю мультиварки водою і закрити кришкою. Налаштувати мультиварку на режим «гасіння», готувати 2 години. За 5 хвилин до кінця приготування додати масло.

подивіться також, як запекти річкового окуня в духовці і загальні правила, Як варити юшку і скільки варити юшку з різної риби.

Як чистити окуня

1. Відрізати за допомогою ножа голову окуня, потім, за допомогою кулінарних ножиць, відрізати плавники. 2. Зняти за допомогою ножа шкіру шкірку разом з лускою. 3. Зробити ножем надріз уздовж черева. 4. Видалити нутрощі окуня. 5. Промити окуня зсередини і зовні. калорійність вареного окуня — 117 ккал/100 грам. вартість замороженого окуня — від 125 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на липень 2020-2021 року). сезон річкового окуня — у січні-лютому, тоді вартість на цю рибу значно знижується. смажити окуня по 7 хвилин з кожного боку на середньому вогні без кришки. термін зберігання вареного окуня — 3 дні в холодильнику. вибирати окуня у магазині необхідно, звертаючи увагу на очі (світлі і прозорі), плавники повинні бути червоними, луска повинна бути без западин, з інеєм на поверхні. Хвіст річкового окуня повинен бути прямим. При покупці замороженого філе окуня, необхідно звертати увагу на вміст глазурі — не більше 5%, м'ясо річкового окуня має бути білим, з червонуватим відтінком. при варінні на пару річкового окуня можна обкласти кружечками цибулі і моркви — вийде готове і дуже корисне блюдо. В кулінарії річковий окунь відомий з 1704 року, етимологія слова веде до асоціацій з «окатою рибою», а застаріле слово «око» означає Саме «око». Варений окунь — дієтичне блюдо, взагалі не містить вуглеводів. Відвареної окунь необхідний в раціоні для нормалізації роботи головного мозку (вітамін B12), здоров'я шкіри і кісток (вітамін PP).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?