⏰ скільки варити калмицький чай в каструлі - на якому вогні кип'ятити, коли додавати продукти, пропорції води

час варіння калмицького чаю?

20:00
Калмицький чай варити 10-15 хвилин.

Як варити класичний калмицький чай

продукти
калмицький чай-цегла (можна замінити сумішшю чорного і зеленого чаю) — 3 столових ложки
Молоко (бажано Домашнє) — 1 літр
вершкове масло — 1 кубик (за смаком)
Вода — 1 літр
Білий або чорний мелений перець — щіпка
мускатний горіх — щіпка
лавровий лист — 1 лист
сіль — щіпка

як варити класичний калмицький чай
1. У каструлю влити літр води.
2. Відрізати калмицький чай, злегка розділити, закип'ятити на середньому вогні.
3. Всипати в киплячий чай перець, мускатний горіх, лавровий лист, дрібку солі.
4. Постійно заважаючи, тонкою цівкою влити молоко, дати чаю повторно закипіти, зменшити вогонь до повільного.
5. Наситити чай киснем — ополоником зачерпнути чай з дна каструлі, підняти ополоник з чаєм на висоту приблизно 10 сантиметрів, тонкою цівкою вилити чай з ополоника в каструлю, повторити процедуру 20-30 разів.
6. Зняти чай з конфорки, за бажанням процідити через ситечко.
7. Подавати калмицький чай гарячим.

Фкуснофакти

— калмицький чай придумали для того, щоб полегшити спеку, в місцевостях з сухою погодою. Калмицький чай сприяє потовиділенню. Але в жарких регіонах з вологим повітрям калмицький чай практично марний. У холод калмицький чай може зігріти.

— калмицький чай можна пити в якості енергетика, тоді для фортеці його можна поварити на 2-3 хвилини довше.

— щоб посилити інтенсивність заварки, Плитковий чай додатково можна потовкти.

— за традицією, всі рухи при варінні калмицького чаю повинні робитися за годинниковою стрілкою.

— калмицький чай хороший в спеку і як поживний напій при відсутності апетиту. За рахунок вершкового масла, солі і домашнього молока калмицький чай вгамує голод і підніме тонус.

— Ціна калмицького чаю при покупці в спеціалізованих магазинах — від 175 грн./200 грам (в середньому в Києві на червень 2019 р).

— подають калмицький чай зі свіжими коржиками, козячим сиром, для поживності при варінні додають в чай обсмажену борошно, пшоно або рис.

простий калмицький чай

продукти
чорний чай — 2 грами (пакетик)
зелений чай — 2 грами (пакетик)
Молоко — 0,7 літра
Вода — 1 літр
цукор — 70 грам
сіль — 7-10 грам
вершкове масло — 30 грам

як варити солодкий калмицький чай
1. У каструлю влити літр води.
2. Всипати в воду в каструлі чорний і зелений чаї, закип'ятити на середньому вогні.
3. Покласти в киплячий чай сіль, цукор, перешкодити хвилину, щоб розчинити їх.
4. Постійно заважаючи, тонкою цівкою влити молоко, дати чаю повторно закипіти, відразу зняти з конфорки — не кип'ятити чай після додавання молока.
5. Покласти в чай шматочок вершкового масла, розчинити його, заважаючи.
6. За бажанням процідити чай через ситечко.
7. Подавати чай відразу гарячим, поки зверху не застиг жир.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?