⏰ як варити індійський дхал-простий рецепт і історія бобового супу, яка сочевиця підходить, як варити смачніше і як економити час

Скільки варити дхал?

10:00
Дхал варити 30 хвилин.

Як варити індійський дхал

продукти
сочевиця Червона — 200 грам (1 склянка)
Лук — 1 цибулина
Стружка кокосова — 2 столові ложки
Молоко кокосове — 1 стакан
Масло рослинне — 4 столові ложки
часник — 2 зубчики
Вода — 1 стакан
імбир маринований — 8 грам
кориця — 1 чайна ложка
перець чилі мелений — 1,2 чайної ложки
Коріандр — 3 столових ложки
суміш гарам масала — 1 чайна ложка
Зелень (кінза) — пучок
Цукор, сіль — за смаком

підготовка продуктів
1. Сочевицю перебрати, вибрати сміття, промити водою.
2. Головку цибулі очистити від лушпиння і порізати дрібно.
3. Маринований імбир дрібно порубати або подрібнити часниковим пресом.
4. Очистити 2 зубчики часнику, дрібно порубати.
5. Пучок кінзи промити, просушити, порізати.

як варити індійський дхал
1. Влити 4 столові ложки рослинної олії в сковороду і прогріти його.
2. Додати подрібнену цибулю, часник і маринований імбир.
3. Приправити перцем чилі, корицею, коріандром, цукром і добре перемішати.
4. Смажити суміш спецій потрібно на слабкому вогні близько 5 хвилин, до прозорості цибулі.
5. У каструлю висипати промиту сочевицю, вміст сковорідки і кокосову стружку.
6. Все добре перемішати.
7. У каструлю по черзі влити по 1 склянці кокосового молока і води, і варити 20 хвилин.
8. По закінченню часу, індійський дхал зняти з вогню, додати суміш обсмажених спецій гарам масали і перемішати.
9. Готовий індійський дхал викласти в окрему миску, присипати зеленню і подати до столу.

Фкуснофакти

— Дхал або дав — це традиційне вегетаріанське блюдо Індії, суп-пюре. Його основою є бобові, які розварюються до стану супу-пюре. Для приготування страви найчастіше використовують сочевицю, горох, нут. Обов'язковими складовими дхала є кокосове молоко, приправи гарам-масала, часник і обсмажену цибулю.

— Перед початком приготування дхала, потрібно підготувати масло Гі, в якому будуть обсмажуватися спеції. Для економії часу можна замінити масло Гі топленим або ж звичайним вершковим маслом. Щоб самостійно приготувати масло Гі, потрібно виконати такі дії:
1. Для приготування дхала потрібно 2 столові ложки олії Гі, значить спочатку потрібно брати 4 столові ложки вершкового. Помістити масло в сотейник і розтопити на повільному вогні.
2. При нагріванні, потрібно зняти ложкою утворюється піну.
3. Час, що залишився прозоре масло і буде використовуватися для обсмажування спецій.

— Одним зі складових страви дхал є суміш спецій гарам масала. Якщо під рукою немає базового продукту, його можна скласти самостійно. Обов'язковими повинні бути: куркума, коріандр, перець мелений, часник, імбир. Додатково можна застосовувати білий перець, кардамон, аніс, мускатний горіх, кумін, корицю та інші.

— під час обсмажування спецій, потрібно дотримуватися послідовності, додавати кожну спецію по черзі. При цьому потрібно інтенсивно перемішувати суміш. Якщо спеції пригорять, вони зіпсують смак і аромат всього дхала.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?