Як зварити яблучний суп
продукти
курка — половина тушки
Кисло-солодкі яблука — 400 грамів
морква — 1 велика штука
ріпчаста цибуля — 1 середня голова
Рис басматі — 40 грам
яйця — 2 штуки
Сметана — 150 грам
часник — 2 середніх зубці
рослинна олія — 40 мілілітрів
чорний перець — 8 горошин
Каррі — велика щіпка
Зіра — щіпка
кріп — пучок
лавровий лист — 2 листа
сіль — пів чайної ложки
як варити яблучний суп
1. Половину тушки курки помити.
2. Чи не обробляючи, покласти курку в каструлю, налити 1,5 літра води.
3. Помістити каструлю з куркою на великий вогонь, дати закипіти.
4. Зняти з курячого бульйону піну, що утворилася.
5. Покласти в каструлю з куркою горошини перцю, зменшити вогонь до середнього, готувати 30 хвилин — за 5 хвилин до кінця варіння посолити бульйон.
6. Почистити цибулю, часник, моркву.
7. Цибулину нарізати півкільцями товщиною пару міліметрів.
8. Морквину нарізати соломкою довжиною 3 сантиметри, шириною — кілька міліметрів.
9. Часник подрібнити в пресі або дрібно нарубати.
10. У сковорідку налити олію, розігрівати на середньому вогні до появи бульбашок.
11. Обсмажити в сковороді цибулю за 5 хвилин.
12. Покласти до обсмаженої цибулі моркву, часник, смажити, заважаючи, 5 хвилин.
13. З бульйону вийняти половину тушки курки, остудити.
14. Зняти з курки шкіру, м'ясо зняти з кісток, нарізати на шматочки будь-якого розміру, відкласти.
15. Рис басматі помити в холодній воді.
16. Покласти рис басматі в киплячий бульйон, варити під кришкою 20 хвилин.
17. Яблука помити, тонко зрізати шкіру, видалити серцевину.
18. Крупно натерти яблука.
19. Покласти яблучне пюре в невелику каструльку, залити 1 ополоником курячого бульйону.
20. Помістити каструльку з яблуками в бульйоні на середній вогонь, дати закипіти, готувати 5 хвилин.
21. У каструлю з киплячим курячим бульйоном і рисом покласти обсмажені овочі, готувати 8 хвилин.
22. У бульйон з рисом і овочами покласти куряче м'ясо, проварені яблука, лаврове листя, щіпку каррі, зіри, дати закипіти, варити 5 хвилин.
23. Яйця вимити, відокремити жовтки від білків.
24. У мисці з'єднати жовтки, сметану, збивати міксером або віночком кілька хвилин.
25. Суміш зі сметани і жовтків покласти в суп, потримати на конфорці хвилину, не доводячи суп до кипіння, прибрати з плити.
26. Кріп вимити, подрібнити.
27. Готовий яблучний суп розлити по тарілках, зверху посипати нарізану зелень.