⏰ скільки варити морського окуня-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити морського окуня?

10:00
Морського окуня викласти в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити 10 хвилин . В пароварці морського окуня варити 15 хвилин цілком.

суп з морського окуня

продукти
морський окунь — півкіло
картопля — 4 штуки
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
Петрушка — невеликий пучок
рослинна олія — 2 столові ложки
сіль і перець — за смаком

Як варити суп з морського окуня
якщо окунь заморожений, розморозити. Почистити окуня від луски, розрізати навпіл, випатрати і добре промити.
у каструлю налити 3 літри води, довести до кипіння, викласти окуня і варити 15 хвилин. Вийняти окуня з каструлі, остудити, відокремити рибне філе від кісточок і повернути в бульйон.
почистити і порізати цибулю. Моркву почистити і потерти на крупній тертці. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і смажити її 5 хвилин, помішуючи. Потім додати моркву і смажити ще 10 хвилин, помішуючи.
почистити і порізати кубиками стороною 1 сантиметр картоплю. Викласти в рибний бульйон картоплю, варити 10 хвилин, додати зажарку, посолити, поперчити і варити ще 5 хвилин.
при подачі посипати рибний суп з морського окуня рубаною зеленню.

калорійність відвареного морського окуня — 103 ккал/100 грам риби.

Як варити холодець з морського окуня

продукти
філе морського окуня — півкіло
Желатин — 10 грам
Лимон — половинка
перець горошком — 5 штук
лавровий лист — 3 штуки
сіль — за смаком

Як варити холодець з морського окуня
у каструлю налити півлітра води і поставити на середній вогонь, посолити, поперчити, додати лавровий лист. Філе морського окуня вимити, на шкірці зробити надрізи і викласти в киплячу воду шкіркою вгору і зменшити вогонь. Варити філе морського окуня 15 хвилин, знімаючи піну.
після закінчення варіння, вийняти рибу з бульйону, остудити, відокремити від кісточок, і нарізати шматочками і викласти на дно страви для заливного.
бульйон морського окуня процідити, тонкою цівкою всипати желатин, помішуючи. Коли весь желатин розчиниться в бульйоні, залити їм рибу.
Лимон порізати часточками і прикрасити ними холодець. Коли холодець охолоне, прибрати його для застигання в холодильник.
подавати готове холодець з морського окуня з гірчицею і хріном.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?