⏰ скільки варити карася - рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити карася?

15:00
Карася варити 15 хвилин після закипання.

Як варити карася

знадобляться — карась, вода, сіль, зелень і спеції за смаком

1. Якщо карась заморожений — попередньо розморозити. На робочу поверхню постелити плівку, щоб не забруднити стіл.
2. Карася очистити від луски, зробити розріз гострим ножем уздовж черева і вийняти нутрощі.
3. Зробити ножем невеликі надсечкі по спинці тушки, розрізаючи дрібні кісточки. Випотрошеного карася ретельно промити.
4. Налити в каструлю води на висоту 3 сантиметри, опустити туди карася, додати сіль, запашний перець, невелика кількість рослинного масла і поставити варитися на помірний вогонь під закритою кришкою.
5. Як тільки рідина закипить, зменшити вогонь до слабкого і продовжувати варити приблизно 15 хвилин. В кінці варіння додати для аромату порізаний пучок зелені.

як зварити юшку з карася

продукти
карасі — 1 кілограм
Лук — 2 штуки
картопля — 4-5 штук
перець духмяний (горошком) і чорний — 10 штук
лавровий лист — 5 листочків
Зелень, перець, сіль — за смаком

Як зварити юшку
1. Почистити і випатрати рибу, залишити плавники і хвости.
2. Відварити картоплю і цибулю цілком до напівготовності.
3. Додати рибу і варити без кришки.
4. Як тільки цибуля доварити, додати перець, лавровий лист, сіль. Поварити спеції 3 хвилини і вийняти разом з цибулею.
5. Вийняти рибу і розлити юшку.
6. Додати свіжу посічену зелень безпосередньо в тарілку.

Фкуснофакти

на юшку потрібен дрібний карась. Юшка з карасів вариться на невеликому вогні, вона не повинна сильно кипіти, щоб шматочки риби не розвалилися.

при патрання риби залишають ікру і молочко, які також йдуть в юшку і додають їй більшого навару.

— юшку з карася можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.

— основний мінус варіння юшки з карася полягає в кістлявості риби. Другий мінус — запах карася, що віддає тванню. Вважається, що якщо заморозити, а потім розморозити рибу, запах зникне.

вартість свіжого карася в сезон з травня по червень — 40 грн./1 кілограм, в несезон — 100 грн. (дані на липень 2019 року).

калорійність карася — 86 ккал/100 грам.

— самий пік сезону карася — в травні. Восени і взимку свіжого карася практично не знайти в магазині.

— виділяють 2 види карасів — червоний або ще його називають Золотий і сріблястий (білий). Також у водному середовищі можна зустріти і гібридні види карасів.

— спіймати карася — ціле мистецтво для рибалки, оскільки вибагливий в харчуванні. Може клювати, наприклад, як на опаришів, мотилів, так і на хліб, і ніколи не вгадаєш, на яку наживку буде брати карась в даний момент. Найчастіше карасятники пускають в хід різні ароматичні добавки: часник, сири з запахом, валер'янку, корвалор, деякі навіть капають Гас.

смак карася буде відрізнятися в залежності від місця його проживання. Наприклад, якщо карася зловили в маленькому болотистому озері, то смак м'яса буде з невеликим запахом твані. Найкраще ловити карасів у великих водоймах, переважно з чистою водою. Страви з риби виходять соковиті, ніжні, з відсутністю сторонніх запахів і найкорисніші. Крім того, карасі в таких водоймах як правило бувають досить великого розміру.

— Карась — досить корисна і низькокалорійна риба. Містить багато білків (майже 18 грам в 100 грамах риби), які дуже легко засвоюються організмом. Жир практично відсутній. Завдяки високому вмісту нікотинової кислоти (вітамін РР) вживання карася сприяє нормалізації процесу травлення, благотворно позначається на роботі шлунка, підшлункової залози і печінки. Також риба містить мінеральні елементи, такі як фосфор, кальцій, хром, які зміцнюють кісткову тканину, зуби, нігті, підвищують витривалість організму.

після варіння карася можна приправити зеленню і потомить під кришкою ще 5 хвилин, щоб блюдо настоялося і ввібрало в себе аромат.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?