⏰ тайське каррі з креветками: покроковий рецепт з фото

Як приготувати справжнє тайське каррі з креветками

40:00
готовое тайское карри с креветками
Приготуйте справжнє каррі по-тайськи з великих королівських креветок з рисом в густому гострому бульйоні з лайма, перців чилі і свіжих ароматних трав.

Обов'язково прикрасьте блюдо лаймом і листям кінзи. Ви можете експериментувати і додавати в каррі мідії і інші морепродукти, вийде не менш смачно.

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені королівські креветки 250  г
  • Рис Басматі 150  г
  • Баклажан 1  шт
  • цибуля-шалот 2  шт
  • Лайм 1  шт
  • зелений перець чилі 1  шт
  • червоний перець чилі 1  шт
  • стебло лемонграсу 1  шт
  • кінза 4  гілочки
  • сушений лист каффір-лайма 4  шт
  • часник 2  зубчики
  • корінь імбиру 15  г
  • рибний соус 1  столова ложка
  • цукор 1  чайна ложка
  • рослинна олія  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 375 ккал
білки: 28 г
жири: 3 г
вуглеводи: 59 г
кроки
40  хв. друк
  • запекаем баклажани
    Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів. Баклажан наріжте на брусочки. Збризніть рослинним маслом і додайте трохи солі, перемішайте. Надішліть запікатися в духовку на 20 хвилин.
  • смешиваем чеснок, имбирь и лук
    почистіть і подрібніть ножем часник, цибулю-шалот і імбир. Зелений і червоний перці чилі дрібно порубати ножем. З кінзи зніміть листя і відкладіть в сторону, а стебла розріжте навпіл. Викладіть часник, цибулю, перці, імбир, стебла кінзи в чашу блендера і подрібніть.
  • добавляем лайм и лемонграсс
    Прокатайте стебло лемонграсу качалкою, зніміть зовнішню оболонку, а внутрішню частину наріжте. Цедру лайма натріть на дрібній тертці. Викладіть в чашу блендера цедру і шматочки лемонграсу, влийте по 1 столовій ложці води і рослинного масла. Знову подрібніть всі інгредієнти в пасту.
  • отвариваем рис
    залийте рис 300 мл холодної води і поставте на сильний вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і варіть під кришкою, поки рис не вбере всю воду.
  • обжариваем острую пасту
    нагрійте велику глибоку сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні, збризніть рослинним маслом. Викладіть в сковороду приготовлену гостру пасту, листя каффір-лайма, трохи посоліть і готуйте, помішуючи, 5-6 хвилин до появи аромату.
  • добавляем воду и соус
    потім влийте 200 мл окропу, рибний соус і цукор, перемішайте. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли соус закипить, переведіть на середній вогонь і млоїте ще 2-3 хвилини.
  • добавляем креветки и баклажан
    коли соус злегка загусне, видавіть сік половини лайма і викладіть креветки. Перемішайте так, щоб креветки були покриті соусом, і готуйте 4-5 хвилин. Що залишився лайм наріжте на часточки. Коли креветки будуть готові, додайте в соус запечені баклажани, більшу частину листя кінзи і перемішайте.
  • готовое тайское карри с креветками
    Подавайте тайське каррі з відвареним рисом на гарнір і прикрасьте залишилися листям кінзи і часточкою лайма.

Заміна інгредієнтів

басматі легко можна замінити на будь-який білий довгозерний рис . Замість лайма можна взяти звичайний лимон. Лемонграс замініть на цедру лимона. А замість рибного соусу використовуйте вустерширський або соєвий.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?