Обов'язково прикрасьте блюдо лаймом і листям кінзи. Ви можете експериментувати і додавати в каррі мідії і інші морепродукти, вийде не менш смачно.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені королівські креветки 250 г
- Рис Басматі 150 г
- Баклажан 1 шт
- цибуля-шалот 2 шт
- Лайм 1 шт
- зелений перець чилі 1 шт
- червоний перець чилі 1 шт
- стебло лемонграсу 1 шт
- кінза 4 гілочки
- сушений лист каффір-лайма 4 шт
- часник 2 зубчики
- корінь імбиру 15 г
- рибний соус 1 столова ложка
- цукор 1 чайна ложка
- рослинна олія
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
375
ккал
білки:
28
г
жири:
3
г
вуглеводи:
59
г
кроки
-
Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів. Баклажан наріжте на брусочки. Збризніть рослинним маслом і додайте трохи солі, перемішайте. Надішліть запікатися в духовку на 20 хвилин.
-
почистіть і подрібніть ножем часник, цибулю-шалот і імбир. Зелений і червоний перці чилі дрібно порубати ножем. З кінзи зніміть листя і відкладіть в сторону, а стебла розріжте навпіл. Викладіть часник, цибулю, перці, імбир, стебла кінзи в чашу блендера і подрібніть.
-
Прокатайте стебло лемонграсу качалкою, зніміть зовнішню оболонку, а внутрішню частину наріжте. Цедру лайма натріть на дрібній тертці. Викладіть в чашу блендера цедру і шматочки лемонграсу, влийте по 1 столовій ложці води і рослинного масла. Знову подрібніть всі інгредієнти в пасту.
-
залийте рис 300 мл холодної води і поставте на сильний вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і варіть під кришкою, поки рис не вбере всю воду.
-
нагрійте велику глибоку сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні, збризніть рослинним маслом. Викладіть в сковороду приготовлену гостру пасту, листя каффір-лайма, трохи посоліть і готуйте, помішуючи, 5-6 хвилин до появи аромату.
-
потім влийте 200 мл окропу, рибний соус і цукор, перемішайте. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли соус закипить, переведіть на середній вогонь і млоїте ще 2-3 хвилини.
-
коли соус злегка загусне, видавіть сік половини лайма і викладіть креветки. Перемішайте так, щоб креветки були покриті соусом, і готуйте 4-5 хвилин. Що залишився лайм наріжте на часточки. Коли креветки будуть готові, додайте в соус запечені баклажани, більшу частину листя кінзи і перемішайте.
-
Подавайте тайське каррі з відвареним рисом на гарнір і прикрасьте залишилися листям кінзи і часточкою лайма.
Заміна інгредієнтів
басматі легко можна замінити на будь-який білий довгозерний рис . Замість лайма можна взяти звичайний лимон. Лемонграс замініть на цедру лимона. А замість рибного соусу використовуйте вустерширський або соєвий.