⏰ як варити сочевичну кашу на молоці і воді, дітям і дорослим, в'язкі і розсипчасті. Рецепт і точні пропорції

Скільки варити сочевичну кашу?

30:00
Кашу з сочевиці варити півгодини.

Як варити сочевичну кашу

Продукти
сочевиця — 1 склянка
Вода — 2 склянки
ріпчаста цибуля — 1 штука
часник — 2 зубці
Томатна паста — 1 столова ложка
сіль — 1 чайна ложка
перець червоний мелений — половина чайної ложки
Петрушка — 1 пучок
масло рослинне — 2 столові ложки

як варити сочевичну кашу
1. Почистити і дрібно нарізати 1 цибулину і 2 зубці часнику.
2. Ретельно промити 1 склянку сочевиці в друшляку під струменем води.
3. У каструлю засипати сочевицю, залити 2 склянками води і поставити на середній вогонь.
4. Довести вміст каструлі до кипіння, зменшити вогонь (зробити найменший) і варити 30 хвилин.
5. У сотейник налити 2 столові ложки рослинної олії, на середньому вогні прогріти 1 хвилину.
6. Додати цибулю і часник в сотейник, помішуючи, обсмажити 3 хвилини.
7. Додати 1 столову ложку томатної пасти, перемішати вміст сотейника, смажити ще 2 хвилини.
8. У сотейник викласти зварену сочевичну кашу, всипати 1 чайну ложку солі все перемішати і прогріти 5 хвилин.
сочевичну кашу подавати, посипавши зеленню петрушки і червоним меленим перцем.

Солодка сочевична каша на молоці

продукти
сочевиця — 1 склянка
Молоко — 2 склянки
Мед — 1,5 столової ложки
подрібнене насіння льону — 1 столова ложка
горіхи волоські (очищені) — половина склянки
Курага — 6 штук
яблука — 2 штуки

як варити сочевичну кашу на молоці
1. З вечора сочевицю вимити в друшляку під краном, пересипати в глибоку миску, залити 2 склянками води і залишити до ранку. Зазвичай сочевицю не замочують, але коли сочевична каша готується на сніданок, замочування дозволить значно скоротити час приготування.
2. Вимити і нарізати невеликими шматочками 6 штук кураги.
3. Зняти шкірку з 2 яблук, видалити серцевину, нарізати шматочками.
4. Блендером подрібнити яблука і горіхи.
5. У каструлю з товстим дном налити 2 склянки молока, всипати 1 стакан сочевиці, 1 столову ложку подрібненого насіння льону і поставити на середній вогонь.
6. Після того, як вміст каструлі закипить, зменшити вогонь і варити 5 хвилин.
7. У готову сочевичну кашу додати курагу і мед, перемішати.
подавати сочевичну кашу з яблучно-горіховим пюре.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?