Як варити млинцевий суп
продукти
яловичина на кісточці — 500 грам
яйце — 3 штуки
Молоко — 1 стакан
борошно — 150 грам
лавровий лист — 3 штуки
Петрушка — 1 пучок
зелена цибуля — 1 пучок
кріп — 1 пучок
рослинна олія — 3 столові ложки
сіль і цукор — за смаком
як варити млинцевий суп
1. М'ясо добре промити проточною водою.
2. Налити в каструлю три літри холодної води, викласти в неї м'ясо і довести до кипіння.
3. Після того, як вода закипить і утворюється піна, необхідно злити перший бульйон і витягти з нього м'ясо.
4. У чисту каструлю покласти м'ясо, залити його трьома літрами води і ще раз довести до кипіння, паралельно знімаючи піну столовою ложкою або шумівкою.
5. Коли бульйон закипить, зменшити вогонь, додати три лаврові листки і посолити за смаком. Варити дві з половиною години на помірному вогні.
6. Поки вариться бульйон, дрібно покришити половину пучка цибулі, половину пучка петрушки і кріп.
7. У глибоку миску розбити яйця, збити їх з сіллю, додати молоко і цукор, і перемішати.
8. В отриману основу для тіста всипати борошно і замісити рідке тісто.
9. У тісто покласти рубану зелень, дві столові ложки рослинної олії і ретельно перемішати, щоб тісто вийшло без грудочок.
10. Розігріту сковороду змастити маслом і випікати на ній тонкі млинці діаметром 10-12 сантиметрів.
11. Млинці остудити і кожен згорнути в щільну трубочку; нарізати кожен млинець поперек вузького краю таким чином, щоб вийшли колечка товщиною в півсантиметра.
12. Покласти в бульйон половину зелені, що залишилася і перемішати, варити ще півгодини.
13. У тарілку викласти млинцеву локшину і залити бульйоном.
Фкуснофакти
— у різних країнах світу млинцевий суп має свою назву. Так, наприклад, жителі Німеччини називають його словом « Pfannkuchensuppe «, що складається з двох коренів, які переводяться як млинець і бульйон. Таке ж значення має італійська назва аналогічної страви- « Brodo on tagliolini di crespelle «. А ось назва супу, поширене серед жителів Австрії, походить від слова Frittata (омлет) і звучить як Frittatensuppe.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!