як варити скумбрію
знадобляться — скумбрія, вода, сіль, лимон, зелень і спеції за смаком
1. Скумбрію, якщо вона заморожена, розморозити.
2. Випатрати і вимити рибу, відрізати хвіст і голову, розрізати рибу на 4-5 порційних шматка.
3. Змішати літр води зі столовою ложкою солі, додати пару лаврових листів і свіжий кріп, поставити каструлю на вогонь.
4. Лимон розрізати навпіл і видавити сік з обох половин в каструлю, лимонну шкірку теж додати в каструлю.
5. Коли вода закипить, викласти шматки риби в каструлю, варити 7 хвилин.
як смачно приготувати скумбрію
скумбрію можна приготувати, зваривши її в пакеті для запікання — смак буде схожим на смак запеченої скумбрії, а консистенція залишиться дуже ніжною.
продукти для варіння
скумбрія — 1 риба вагою півкіло
морква — 1 штука
Желатин — 1 столова ложка
сало свиняче — 6 скибочок
курячі яйця — 2 штуки
перепелині яйця
сіль і перець — за смаком
як варити скумбрію в пакеті
скумбрію промити, відрізати голову і хвіст, надрізати уздовж черева, випатрати, видалити хребет з кістками і ще раз вимити — зовні і зсередини. Морква очистити і потерти на крупній тертці. Натерти рибу сіллю і перцем, посипати желатином, вкласти замість хребта нарізане сало, всередину покласти терту моркву.
зварити курячі яйця, розрізати кожне на 4 частини. Вкласти всередину скумбрії.
скумбрію скріпити зубочистками або перев'язати ниткою, викласти в пакет для запікання, який щільно зав'язати на кінці.
Закип'ятити 1 літр води, викласти пакет зі скумбрією і варити рибу 12 хвилин.
потім рибу остудити під пресом (наприклад, під каструлею з водою), остудити, прибрати в холодильник на 2-3 години.
подавати відварну в пакеті скумбрію, нарізавши поперек на порційні шматочки.
Фкуснофакти
скумбрію для варіння краще купувати цілком — чистити її легко, навіть заморожену, зате з цілої риби вийдуть більш апетитні на вигляд страви.
калорійність вареної скумбрії 210 ккал/100 грам.
Ціна скумбрії замороженої — від 125 грн./кілограм (ціна на Червень 2020 року в середньому в Києві).
як закоптити скумбрію
продукти
скумбрія — 1 шт.
цибулиння — від 2 цибулин.
сіль — 3 столові ложки.
чорний Чай листовий — 2 столові ложки.
цукор — 2 столові ложки.
Рецепт приготування копченої скумбрії розморозити скумбрію, випатрати її і ретельно промити. Лушпиння цибулі сполоснути під холодною водою. У каструлю з 1 літром води додати лушпиння цибулі і варити 10 хвилин. Додати чай, сіль, цукор, розмішати, процідити.
вилити розсіл для скумбрії в посуд, покласти рибу, остудити і поставити під прес в холодильник на 3 дні. Потім рибу підсушити, змастити олією і далі зберігати в холодильнику. При подачі нарізати порційними шматками.