Рецепт рисової каші дитині
продукти рисової каші дитині
круглозерний рис — півсклянки
Вода — 750 мілілітрів
Молоко — 700 мілілітрів
Цукор, сіль за смаком
вершкове масло
Рецепт дитячої рисової каші
Рис промити, залити теплою водою в пропорції 1: 2 (на 1 склянку рису 2 склянки води), і залишити на
2 години
. Потім зварити рис в цій же воді з невеликим шматочком вершкового масла під кришкою. Варити
12
хвилин, помішуючи. Потім залити тепле підсолене молоко, варити півгодини, поки молоко повністю не вбереться, потім зняти кашу з вогню, перемішати, посолити, підсолодити за смаком. Залишити кашу настоятися під кришкою
5 хвилин
. Подавати рисову кашу до столу з шматочком вершкового масла або зі столовою ложкою оливкової. Можна подати з варенням, фініками і родзинками.
рисова каша з бараниною
продукти рисової каші з бараниною
круглий рис — половина склянки
Баранина — 100 грам
Вода — 2 склянки
вершкове масло або топлене сало — 3 ст. л.
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
кріп, петрушка — по 10 грам.
чорний перець, сіль — за смаком
Рецепт рисової каші з бараниною
Баранину промити, дрібно порізати, обсмажити
10 минкт
на салі до золотистої скоринки. Ріпчасту цибулю нашаткувати соломкою і додати до баранини, смажити
5 хвилин
. Потім налити в сковорідку воду, покласти нашатковану моркву, посолити, поперчити, довести до кипіння.
Рис зварити, потім додати в рис м'ясо і овочі, перешкодити, накрити кришкою і поставити в духовку на 10 хвилин. При подачі кашу посипати дрібно нашаткованою зеленню.
Фкуснофакти
— для варіння рисової каші найкращим чином підійде круглий «Краснодарський» рис — він розвалюється при варінні, тому каша з ним придбає правильну кашоподібну консистенцію.
— Рис для варіння рисової каші обов'язково промивають у холодній воді.
— для м'якості і развариваемости, рис можна замочити в холодній воді і залишити на 15 хвилин.
— Рис для рисової каші варять спочатку у воді, тому що відразу в молоці каша буде варитися набагато більше за часом.
— при варінні каші, можна використовувати в якості добавки шматочки гарбуза (на кожні 100 грам рису — 100 грам шматочків гарбуза), морква, цибуля, сухофрукти, шматочки свіжих фруктів, ягоди.
— подавати рисову кашу можна з шматочком вершкового масла, посипавши кашу корицею. Пропорції рисової каші як в дитячому саду: на кожну склянку рису 2 склянки води і 2 склянки молока.
— при варінні рисової каші, вміст каструльки періодично перемішують, щоб рис розвалився і щоб каша не пригоріла.
— рисову кашу зручно варити в товстостінних алюмінієвих каструлях або з нержавійки — ризик пригорання каші при використанні цих каструль зводиться до нуля.
подивіться загальні правила варіння рису !