⏰ як варити рисову кашу на молоці і воді, дітям і дорослим, в'язкі і розсипчасті. Рецепт і точні пропорції

Як варити рисову кашу?

40:00
Рисову кашу варити близько 40 хвилин .

Рецепт рисової каші дитині

продукти рисової каші дитині
круглозерний рис — півсклянки
Вода — 750 мілілітрів
Молоко — 700 мілілітрів
Цукор, сіль за смаком
вершкове масло

Рецепт дитячої рисової каші
Рис промити, залити теплою водою в пропорції 1: 2 (на 1 склянку рису 2 склянки води), і залишити на 2 години . Потім зварити рис в цій же воді з невеликим шматочком вершкового масла під кришкою. Варити 12 хвилин, помішуючи. Потім залити тепле підсолене молоко, варити півгодини, поки молоко повністю не вбереться, потім зняти кашу з вогню, перемішати, посолити, підсолодити за смаком. Залишити кашу настоятися під кришкою 5 хвилин . Подавати рисову кашу до столу з шматочком вершкового масла або зі столовою ложкою оливкової. Можна подати з варенням, фініками і родзинками.

рисова каша з бараниною

продукти рисової каші з бараниною
круглий рис — половина склянки
Баранина — 100 грам
Вода — 2 склянки
вершкове масло або топлене сало — 3 ст. л.
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
кріп, петрушка — по 10 грам.
чорний перець, сіль — за смаком

Рецепт рисової каші з бараниною Баранину промити, дрібно порізати, обсмажити 10 минкт на салі до золотистої скоринки. Ріпчасту цибулю нашаткувати соломкою і додати до баранини, смажити 5 хвилин . Потім налити в сковорідку воду, покласти нашатковану моркву, посолити, поперчити, довести до кипіння.
Рис зварити, потім додати в рис м'ясо і овочі, перешкодити, накрити кришкою і поставити в духовку на 10 хвилин. При подачі кашу посипати дрібно нашаткованою зеленню.

Фкуснофакти

— для варіння рисової каші найкращим чином підійде круглий «Краснодарський» рис — він розвалюється при варінні, тому каша з ним придбає правильну кашоподібну консистенцію.

— Рис для варіння рисової каші обов'язково промивають у холодній воді.

— для м'якості і развариваемости, рис можна замочити в холодній воді і залишити на 15 хвилин.

— Рис для рисової каші варять спочатку у воді, тому що відразу в молоці каша буде варитися набагато більше за часом.

— при варінні каші, можна використовувати в якості добавки шматочки гарбуза (на кожні 100 грам рису — 100 грам шматочків гарбуза), морква, цибуля, сухофрукти, шматочки свіжих фруктів, ягоди.

— подавати рисову кашу можна з шматочком вершкового масла, посипавши кашу корицею. Пропорції рисової каші як в дитячому саду: на кожну склянку рису 2 склянки води і 2 склянки молока.

— при варінні рисової каші, вміст каструльки періодично перемішують, щоб рис розвалився і щоб каша не пригоріла.

— рисову кашу зручно варити в товстостінних алюмінієвих каструлях або з нержавійки — ризик пригорання каші при використанні цих каструль зводиться до нуля.

подивіться загальні правила варіння рису !

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?