Як варити суп-пюре з квасолі
продукти
на каструлю 2 літри
квасоля біла — 300 грам
ріпчаста цибуля — 2 середніх голови
морква — 2 штуки (середні)
Томатна паста — 100 грам
часник — 3 зубці
Петрушка — 5 гілочок
мелений чорний перець — половина чайної ложки
сіль — 1 чайна ложка
оливкова олія для смаження — 3 столові ложки
вершкове масло — 40 грам
Вода — 2 літри
Як варити суп-пюре з квасолі
1. 300 грам сухої білої квасолі промити під проточною водою і засипати в каструлю.
2. У каструлю з квасолею додати 1 літр холодної води, залишити на 8-12 годин.
3. Почистити і дрібно нарізати 2 цибулини.
4. Вимити, почистити і нарізати невеликими кубиками 2 моркви.
5. Очистити і дрібно нарізати 3 зубці часнику.
6. Вимити і дрібно нарізати 5 гілочок петрушки.
7. У сковорідку налити 3 столові ложки оливкової олії, на середньому вогні прогріти 1 хвилину.
8. Додати в сковорідку цибулю, моркву і часник, 100 грам томатної пасти і, помішуючи, обсмажити 5 хвилин.
9. З замоченою квасолі злити воду, в якій вона була замочена, потім в каструлю з квасолею додати 1 літр свіжої холодної води і поставити на середній вогонь.
10. Після того, як вода закипить, зменшити вогонь і варити квасолю 40 хвилин без кришки.
11. Додати в каструлю обсмажені цибулю, моркву, часник, варити 20 хвилин.
12. Додати 1 чайну ложку солі, перемішати, вимкнути вогонь.
13. Охолодити вміст каструлі 5 хвилин, потім подрібнити за допомогою погружного блендера і прогріти суп 3 хвилини при постійному помішуванні.
при подачі на стіл в кожну тарілку з квасолевим супом-пюре додати нарізану зелень петрушки, чайну ложку вершкового масла, чорний мелений перець.
подивіться
ще супи
, як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти
— у набір овочів для засмажкою до супу додають часник, черешковий або кореневої селера, солодкий болгарський перець, цибуля-порей, корінь петрушки або пастернаку.
— до квасолевого супу-пюре підходить сметана, в тарілку з супом можна додати сухариків або грінок, кропу і петрушки, тертого сиру, помідорів чері.
— Квасоля різних сортів вимагає різного часу для приготування. Основна ознака готовності — лопнула оболонка і розм'якшення серцевини бобу.
— калорійність супу-пюре з квасолі — 115 ккал/100 грам.
— зберігати суп-пюре з квасолі в холодильнику не більше 48 годин.