Як зварити гарнір з кропиви
продукти
кропива — 300 грам
ріпчаста цибуля — 1 голова
кріп — 1 пучок
Каррі — 1 чайна ложка
хмелі-сунелі — половина чайної ложки
сіль — за смаком
соняшникова олія — за смаком
Як приготувати гарнір з кропиви
1. Кропиву промити, укласти в каструлю, залити водою і варити 10 хвилин після закипання.
2. Відкинути кропиву на друшляк, остудити і віджати зайву вологу. Тонко нарізати кропиву.
3. Ріпчасту цибулю почистити і порізати.
4. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю і обсмажувати його протягом 7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
5. Потім додати кропиву і тушкувати ще 5 хвилин.
6. Додати приправи і сіль, добре перемішати.
7. Кріп вимити, обсушити, порубати і додати до кропиви.
8. Накрити сковорідку кришкою і тушкувати кропиву ще 5 хвилин.
Як зварити плов з кропиви
продукти
кропива — 200 грам
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
морква — 1 велика
Рис — 1 стакан
рослинна олія — 3 столових ложки
Вода — 2,5 склянки
часник — кілька зубців
сіль — 1 столова ложка
чорний мелений перець — половина чайної ложки
як готувати плов з кропиви
1. Кропиву зібрати, перебрати і промити.
2. Закип'ятити воду, викласти кропиву і кип'ятити 2 хвилини.
3. Викласти кропиву в друшляк, дочекатися стікання води і охолодження.
4.
зварити рис
в окремій каструльці.
5. Викласти кропиву на дошку і нарубати.
6. Ріпчасту цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарубати; моркву почистити і натерти.
7. Сковорідку поставити на середній вогонь, прогріти 1 хвилину і влити олію.
8. Викласти часник, моркву, цибулю і кропиву, смажити 3 хвилини, потім додати рис.
9. Посолити і поперчити блюдо, перемішати, згасити ще 5 хвилин під кришкою.