Як варити суп з фрикадельками
Продукти
М'ясний фарш — півкіло
Рис — 1 стакан
кріп, петрушка — за смаком
Лук — 2 голови
морква — 1 штука
куряче яйце — 1 штука
картопля — 4 середніх картоплини
Сметана — за смаком
рослинна олія — 3 столові ложки
сіль і перець — за смаком
Як варити суп з фрикадельками
зварити рис. М'ясний фарш змішати з рисом, яйцем, 1 дрібно порізаною цибулиною. Добре перемішати і зліпити невеликі фрикадельки.
сирі фрикадельки з рисом
розігріти сковорідку, налити олію, викласти фрикадельки і обсмажити їх на сильному вогні 7 хвилин до утворення золотистої скоринки, викласти в миску.
напівготові фрикадельки з рисом
у тій же сковорідці, не змінюючи масла, обсмажити дрібно порізану цибулю протягом 5 хвилин, потім додати дрібно порізану (або потерту на крупній тертці) моркву і смажити ще 5 хвилин.
Зажарка в суп з фрикадельками
налити в каструлю 2 літри води і поставити на вогонь. Картоплю почистити і порізати стороною 1 сантиметр.
картопля в суп з фрикадельками
коли вода закипить, викласти в воду картоплю, поварити 5 хвилин. Потім додати фрикадельки, варити ще 10 хвилин. За 3 хвилини до закінчення варіння додати петрушку.
Петрушка до супу з фрикадельками
після того, як суп з фрикадельками звариться, настояти його протягом 10 хвилин. Подавати суп з фрикадельками зі сметаною і задоволенням!
Суп з фрикадельками, ми тебе любимо!
варіанти фрикадельок
Фрикадельки з індички
продукти
Фарш з м'яса індички — 700 грам
Лук — 1 штука
Молоко — 1/4 склянки
цільно зерновий хліб — 3 скибочки
яйце — 1 штука
часник — 2 зубчики
зелена цибуля — 3 пера
свіжа зелень петрушки — 1 пучок
сіль — 1/2 чайної ложки
перець — 1/2 чайної ложки
оливкова олія — 2 столові ложки
приготування
Лук очистити від лушпиння, помити і дрібно нарізати. 3 шматки хліба порізати кубиками і залити 1/4 склянки молока. Залишити хліб розм'якшуватися в молоці на 10 хвилин. Після розім'яти хліб руками, щоб вийшла кашкоподібна маса.
Фарш викласти в глибоку миску. Часник очистити від лушпиння і видавити через чеснокодавку в фарш. Додати по 1/2 чайної ложки солі і перцю, розмочений в молоці хліб, вбити яйце. Зелену цибулю помити і дрібно нарізувати. Петрушку помити, просушити і дрібно нарізувати. Додати в фарш нарізані цибулю і зелень, влити оливкову олію. Все ретельно перемішати. З отриманої кількості фаршу можна зліпити близько 30 фрикадельок.
калорійність фрикадельок з індички — 126 ккал/100 грам.
фрикадельки з індички варяться в супі (киплячому) — 10 хвилин.
фрикадельки з телятини
продукти
Телятина — 700 грам
морква — 150 грам
Лук — 1 штука
яйце — 1 штука
часник — 2 зубчики
свіжа зелень кропу — 1 пучок
сіль — 1/2 чайної ложки
перець — 1/2 чайної ложки
оливкова олія — 2 столові ложки
приготування
Лук очистити від лушпиння, помити, нарізати на 4 частини. Кріп помити, просушити і дрібно нарізувати. Моркву помити, почистити. Телятину помити, обсушити рушником, нарізати на шматки і прокрутити через м'ясорубку разом з часточками цибулі і 150 грамами моркви. Одержаний фарш викласти в глибоку миску.
додати по 1/2 чайної ложки солі і перцю, вбити яйце. Кріп помити, просушити і дрібно нарізувати. Додати в фарш нарізаний кріп, влити оливкову олію. Все ретельно перемішати. З отриманої кількості фаршу можна зліпити близько 30 фрикадельок.
калорійність фрикадельок з телятини — 180 ккал/100 грам.
фрикадельки з телятини варяться в супі (киплячому) — 15 хвилин.
Фрикадельки зі свинини
продукти
М'якоть свинини — 700 грам
Лук — 1 штука
яйце — 1 штука
білий хліб — 1 скибочку
Молоко — 1/4 склянки
сіль — 1/2 чайної ложки
перець — 1/2 чайної ложки
приготування
Лук очистити від лушпиння, помити, нарізати на 4 частини. М'якоть свинини помити, обсушити рушником, нарізати на шматки і прокрутити через м'ясорубку разом з часточками цибулі. Білий хліб залити 1/4 склянки молока і замочити на 10 хвилин. Після розім'яти руками. Одержаний фарш викласти в глибоку миску. Додати по 1/2 чайної ложки солі і перцю, розмоклий хліб, вбити яйце. Все ретельно перемішати. З отриманої кількості фаршу можна зліпити близько 30 фрикадельок.
калорійність фрикадельок зі свинини — 280 ккал/100 грам.
Фрикадельки зі свинини варяться в супі (киплячому) — 20 хвилин.
Фрикадельки з яловичини з рисом
продукти
М'якоть яловичини — 500 грам
зварений рис — 200 грам
Лук — 1 штука
яйце — 1 штука
білий хліб — 1 скибочку
Молоко — 1/4 склянки
сіль — 1/2 чайної ложки
перець — 1/2 чайної ложки
приготування
Лук очистити від лушпиння, помити, нарізати на 4 частини. М'якоть яловичини помити, обсушити рушником, нарізати на шматки і прокрутити через м'ясорубку разом з часточками цибулі. Білий хліб залити 1/4 склянки молока і замочити на 10 хвилин. Після розім'яти руками. Одержаний фарш викласти в глибоку миску. Додати по 1/2 чайної ложки солі і перцю, розмоклий хліб, вбити яйце і додати 200 грам вареного рису. Все ретельно перемішати. З отриманої кількості фаршу можна зліпити близько 30 фрикадельок.
калорійність фрикадельок з яловичини — 200 ккал/100 грам.
Фрикадельки з яловичини варяться в супі (киплячому) — 20 хвилин.