⏰ як варити суп зі спаржі. Рецепт супу з спаржі. Рецепт супу з спаржі.

Скільки варити суп зі спаржі?

10:00
Суп на основі спаржі варити 40-50 хвилин.

суп-пюре зі спаржі

Продукти
Спаржа Біла — 20 штук (800 грам)
борошно — 2 столові ложки (50 грам)
Молоко — 4 склянки
Вода — 2 склянки
Масло вершкове — 4 столові ложки
сіль — 1 чайна ложка

Як приготувати суп-пюре
1. Промити холодною водою 20 штук спаржі, обсушити серветкою.
2. Нижню, грубу частину спаржі обрізати-вона неїстівна.
3. Стебло овоча ножем або овочерізкою акуратно очистити від зеленої шкірки, проводячи інструментом по всій довжині спаржі, зрізуючи верхній шар продукту. Головку не очищати, там шкірка ніжна.
4. Розділити спаржу, відрізаючи головки овоча від стебла.
5. Стебла продукту порізати на кілька частин, помістити в каструлю і залити 2 склянками води; посолити дрібкою солі і поставити на середній вогонь.
6. Варити стебла спаржі 20 хвилин.
7. Головки овоча помістити в окрему каструлю, залити водою, щоб вони зникли під нею на 2 сантиметри, поставити на вогонь.
8. Варити 4 хвилини. Будуть подаватися як гарнір.
9. В окрему глибоку супову каструлю влити 4 столові ложки вершкового масла, нагріти на слабкому вогні і всипати 2 столові ложки борошна. Добре перешкодити, до утворення однорідної маси і обсмажувати 3 хвилини.
10. У каструлю, до борошна, влити 4 склянки молока, перемішати і довести до кипіння.
11. Коли в каструлі закипіло молоко з борошном, влити в неї відварені стебла спаржі разом з відваром.
12. Варити на середньому вогні 15 хвилин.
13. По закінченню часу, відставити каструлю з вогню і дати трохи охолонути.
14. Потім відварені стебла спаржі вибрати з каструлі, протерти через сито, добре перемішати вміст до утворення однорідної маси. Посолити дрібкою солі.
15. Перед тим як подавати суп-пюре, в тарілку додати кілька головок спаржі, відварених окремо від супу.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

холодний суп зі спаржі

продукти
Спаржа — 600 грам
цибуля — 1 головка великого розміру
вершки 18% жирності — 1 неповна склянка (200 мілілітрів)
Вода — 4 склянки (1 літр)
Масло вершкове — 4 столові ложки
Рожевий, зелений перець горошком — по 4 штуки
чорний мелений перець — на кінчику чайної ложки
сіль — 1 чайна ложка

як варити холодний суп
1. 600 грам спаржі промити холодною водою.
2. Очистити спаржу від шкірки: для цього буде потрібно ніж або овочерізка, за допомогою якої буде зрізана зелена шкірка; головки спаржі не очищати, там шкірка ніжна.
3. Відокремити ножем головки спаржі від стебел. 4. Викласти головки овоча в каструлю, залити 4 склянками води, посолити 1 чайною ложкою солі.
5. Потім поставити каструлю на вогонь. Варити головки спаржі 3 хвилини після закипання, потім ложкою виловити їх і опустити в холодну воду до повного охолодження. Потім викласти в окрему тарілку і прибрати в холодильник.
6. Що залишився овочевий бульйон відставити, стане в нагоді пізніше.
7. Стебла спаржі нарізати довжиною в 3 сантиметри.
8. 1 велику головку цибулі очистити від лушпиння. Промити холодною водою і дрібно порізати.
9. У ступку помістити горошини рожевого і зеленого перцю, подрібнити їх.
10. У сотейник додати 4 столові ложки олії, прогріти і додати дрібно нарізану цибулю; смажити його на слабкому вогні до м'якості.
11. У сотейник до цибулі додати стебла спаржі і смажити, постійно помішуючи, 5 хвилин.
12. У сотейник, до просмаженим овочам, влити овочевий бульйон і збільшити вогонь, довести до кипіння.
13. Приправити суп чорним перцем, а також подрібненим рожевим і зеленим. Добре перемішати.
14. Зробити вогонь менше і варити бульйон при слабкому кипінні ще 30 хвилин.
15. Зняти з вогню і остудити.
16. Використовуючи блендер, подрібнити суп до утворення однорідної маси.
17. Влити в суп-пюре 1 склянку вершків, перемішати і довести до кипіння.
18. Як закипить, зняти з вогню, залишити остигати до кімнатної температури. Потім відправити в холодильник на 3 години.
19. Перед подачею, в тарілку з супом-пюре додати кілька головок спаржі, раніше відварених.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?